Love Happens (2009)

Sometimes when you least expect it...

Halfslachtige poging tot een drama over rouwverwerking laat een zwakke indruk achter doordat de genreconventies van de romantische komedie niet opzij worden geschoven.
play

4,7 details

 • 109 Min
 • Drama
 • Romantiek
 • Verenigde Staten
 • Canada
109 Min Verenigde Staten

Eloise heeft weinig geluk in de liefde. Ze heeft haar vriendje net aan de kant gezet. Weduwnaar Burke ontpopt zich na het overlijden van zijn vrouw tot een zelf-hulp goeroe. Hij schrijft een bestseller en trekt door het land voor een promotietour. Tijdens een van zijn workshops loopt hij Eloise tegen het lijf. Na een stroeve eerste date, bedenkt Eloise een originele vervolgafspraak. Burke merkt dat hij toch nog niet helemaal over het verlies van zijn vrouw heen is...

Alt titel
Brand New Day
Regie
Brandon Camp
Cast
Jennifer Aniston, Aaron Eckhart, Martin Sheen, Judy Greer, Dan Fogler, John Carroll Lynch, Joe Anderson, Alessandro Juliani, Sasha Alexander, Michael Kopsa, Gina Holden, Michelle Harrison, Daniel Bacon, Ellie Harvie, Brandon Jay McLaren, Patricia Harras, Anne Marie DeLuise, Tim Henry, Rekha Sharma, Glynis Davies, Elfina Luk, Panou, Darla Vandenbossche, Tyler McClendon, Randall Newsome, William 'Big Sleeps' Stewart, Biski Gugushe, Alexa Devine, Shaine Jones, Daniel Baas, Gareth Von Kallenbach, Crystal Rainbow Mort, Edwina Cheer, Luke Williams, Domonique Danielle, Carol Hodge.
Budget
$ 18.000.000
Release
18.09.2009
Release NL
05.11.2009
Release DVD
02.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Brandon Camp | Cast: Aaron Eckhart (Burke Ryan), Jennifer Aniston (Eloise Chandler), Dan Fogler (Lane Marshall), Martin Sheen (Burkes schoonvader), John Carroll Lynch (Walter) e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2009

Ergens in Love Happens probeert een goede film zich wanhopig een weg naar buiten te worstelen. Dat het niet lukt, is voornamelijk te wijten aan de angst van de makers om de genreconventies van de romantische komedie opzij te schuiven. Wat overblijft is een halfbakken poging een realistisch verhaal over rouwverwerking te vertellen, verpakt in een romantisch sausje met als uithangbord Jennifer Aniston die de mensen naar de bioscoop moet lokken.

Burke Ryan is een positiviteitsgoeroe die na het overlijden van zijn vrouw een boek schreef over rouwverwerking en nu Amerika doorreist om seminars te geven aan mensen die moeten zien om te gaan met het verlies van een geliefde. Het wordt echter al snel duidelijk dat Ryan de positieve boodschap die hij uitdraagt (“I feel A-OKAY!”) nog niet op zichzelf heeft betrokken en met een geheim door het leven gaat. Als hij op een van zijn seminars in Seattle de bloemiste Eloise Chandler (geen lekker bekkende naam voor een romcom) ontmoet, durft hij langzaam weer het leven te omarmen en eerlijk naar zichzelf in de spiegel te kijken.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Love Happens Nieuwsberichten

 • Love Happens trailer

  Love Happens trailer

  Bram de Groot,

  Jennifer Aniston wederom in een romantische film, ditmaal met Aaron 'Harvey Two-Face' Eckhart.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Bloempje1

"...Een zeer langdradig verhaal! Weinig humor!..."

timdekw

"...Een niets vernieuwende film. Alles is als een eerder en beter gedaan en het verhaal bereikt nooit ec......"

Love Happens

acties