5,9 details

 • 110 Min
 • Thriller
 • Nederland
110 Min Nederland

De alleenstaande Maria Vos (Linda de Mol) wordt door een onbekende met de dood bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij.

Regie
Will Koopman
Cast
Daan Schuurmans, Linda de Mol, Pierre Bokma, Huub Stapel, Stefan de Walle, Ariane Schluter, Koen De Bouw, Jaap Spijkers, Marike van Weelden, Sabrina van Halderen, Roos Netjes, Jochem Stavenuiter, Kaspar Schellingerhout, Scott Bovelander, Ingeborg Ansing, Titus Tiel Groenestege, Lianne Hultink, Esther Scheldwacht, Chris Dekkers, Hein van der Heijden.
Release
29.10.2009
Release NL
29.10.2009
Release DVD
16.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Koopman | Cast: Linda de Mol (Maria), Huub Stapel (Victor), Daan Schuurmans (Geert), Pierre Bokma (rechercheur Van Wijk), Koen de Bouw (Harry) | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2009

29 oktober is een datum die in de agenda’s van veel Nederlandse boekenfans gemarkeerd staat. Dan verschijnt namelijk de langverwachte verfilming van het succesvolle boek Terug Naar de Kust van Saskia Noort. Na lang twijfelen en het afwegen van verschillende gegadigden, besloot Noort haar ‘kindje’ aan regisseuse Will Koopman (Grijpstra & De Gier, Baantjer) te geven. Deze zou er samen met haar man Lex Wertwijn (cameraman en scenarioschrijver) een film van maken die recht deed aan de spanning en de sfeer uit het boek. Ergens lijkt er echter iets mis te zijn gegaan, want het ontbreekt Terug Naar de Kust aan spanning en een goed geconstrueerd verhaal.

Maria Vos is moeder van twee kinderen en heeft een relatie met de onstuimige Geert, met wie ze samen in een band speelt. De relatie tussen de twee staat echter sterk onder spanning en als Maria ontdekt dat ze zwanger is, besluit ze het kind weg te laten halen. Kort daarna ontvangt ze een aantal bizarre anonieme berichten, waarin ze voor moordenaar wordt uitgemaakt en wordt bedreigd met de dood. De politie adviseert haar de stad te verlaten, terwijl zij de zaak onderzoeken. Maria vertrekt daarop naar haar oudere zus Ans, die een villa aan zee bezit. Ook daar vindt ze echter geen rust; ze wordt geconfronteerd met traumatische jeugdherinneringen en haar geestelijke gezondheid lijkt steeds verder af te takelen. Als dan ook nog blijkt dat haar belager kennis heeft genomen van haar nieuwe verblijfplaats is Maria de wanhoop nabij en kan ze geen kant meer op.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Terug naar de kust Nieuwsberichten

 • Meer Saskia Noort films

  Meer Saskia Noort films

  Bram de Groot,

  Na Terug naar de Kust nog drie verfilmingen van succesvolle schrijfster.

  mode_comment 2

 • DVD releases week 8

  DVD releases week 8

  FilmTotaal ,

  Welke films zijn er vanaf deze week allemaal nieuw te huur.

  mode_comment 2

 • Koen De Bouw naast Linda de Mol

  Koen De Bouw naast Linda de Mol

  Jeffrey ,

  De Bouw wordt de tegenspeler van De Mol in de psychologische thriller Terug naar de kust.

  mode_comment 1

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MsThijssen

"...Deze film vond ik best wel goed, sowieso stukken beter als de eetclub! Doordat ik het boek gelezen......"

Tarkus

"...Redelijk goede film, maar o zo voorspelbaar. Na een half uur weet je al die de echte dader is en is......"

Trebliw

"...Vond de film wel leuk. Ging met een vooroordeel kijken. Ik vondt Linda de Mol knap spelen gezien de......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Terug naar de kust

acties