Terug naar de kust

5,9 details

  • 110 Min
  • Thriller
  • Nederland
110 Min Nederland

De alleenstaande Maria Vos (Linda de Mol) wordt door een onbekende met de dood bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij.

Regie
Will Koopman
Cast
Huub Stapel, Koen De Bouw, Jochem Stavenuiter, Daan Schuurmans, Pierre Bokma, Stefan de Walle, Jaap Spijkers, Sabrina van Halderen, Ingeborg Ansing, Ariane Schluter, Hein van der Heijden, Linda de Mol, Titus Tiel Groenestege, Marike van Weelden, Roos Netjes, Kaspar Schellingerhout, Scott Bovelander, Lianne Hultink, Chris Dekkers, Esther Scheldwacht.
Release
29.10.2009
Release NL
29.10.2009
Release DVD
16.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Koopman | Cast: Linda de Mol (Maria), Huub Stapel (Victor), Daan Schuurmans (Geert), Pierre Bokma (rechercheur Van Wijk), Koen de Bouw (Harry) | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2009

29 oktober is een datum die in de agenda’s van veel Nederlandse boekenfans gemarkeerd staat. Dan verschijnt namelijk de langverwachte verfilming van het succesvolle boek Terug Naar de Kust van Saskia Noort. Na lang twijfelen en het afwegen van verschillende gegadigden, besloot Noort haar ‘kindje’ aan regisseuse Will Koopman (Grijpstra & De Gier, Baantjer) te geven. Deze zou er samen met haar man Lex Wertwijn (cameraman en scenarioschrijver) een film van maken die recht deed aan de spanning en de sfeer uit het boek. Ergens lijkt er echter iets mis te zijn gegaan, want het ontbreekt Terug Naar de Kust aan spanning en een goed geconstrueerd verhaal.

Maria Vos is moeder van twee kinderen en heeft een relatie met de onstuimige Geert, met wie ze samen in een band speelt. De relatie tussen de twee staat echter sterk onder spanning en als Maria ontdekt dat ze zwanger is, besluit ze het kind weg te laten halen. Kort daarna ontvangt ze een aantal bizarre anonieme berichten, waarin ze voor moordenaar wordt uitgemaakt en wordt bedreigd met de dood. De politie adviseert haar de stad te verlaten, terwijl zij de zaak onderzoeken. Maria vertrekt daarop naar haar oudere zus Ans, die een villa aan zee bezit. Ook daar vindt ze echter geen rust; ze wordt geconfronteerd met traumatische jeugdherinneringen en haar geestelijke gezondheid lijkt steeds verder af te takelen. Als dan ook nog blijkt dat haar belager kennis heeft genomen van haar nieuwe verblijfplaats is Maria de wanhoop nabij en kan ze geen kant meer op.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Terug naar de kust Nieuwsberichten