Le hérisson (2009)

6,9 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
  • Italië
100 Min Frankrijk

Paloma is een heel intelligent meisje van 11 dat niet lekker in haar vel zit. In hetzelfde Parijse gebouw waar zij met haar familie woont, wonen de conciërge Renée, een kluizenaar die volledig in haar boeken verdiept is en de mysterieuze Japanner Kakuro. Tussen hen ontstaat een onverwachte vriendschapsband waardoor Paloma weer zin in het leven krijgt. Le Hérisson is de verfilming van het boek Elegant als een egel.

Regie
Mona Achache
Cast
Josiane Balasko, Togo Igawa, Gisèle Casadesus, Ariane Ascaride, Wladimir Yordanoff, Anne Brochet, Chantal Banlier, Stefan Wojtowicz, Sarah Lepicard, Garance Le Guillermic, Jean-Luc Porraz, Mona Heftre, Valérie Karsenti, Isabelle Sobelmann, Achache Samuel.
Release
30.06.2009
Release NL
05.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Mona Achache | Cast: Josiane Balasko (Renée Michel), Garance Le Guillermic (Paloma Josse), Togo Igawa (Kakuro Ozu) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2009

Wat doe als je elf jaar bent en geen zin hebt in het leven? Juist. Dan pleeg je zelfmoord. Maar niet voordat je echt zeker weet dat er niets mooi is aan het leven. Dit is zo’n beetje de gedachtewereld van Paloma, een intelligent meisje dat ondanks haar jonge leeftijd kampt met grote levensvragen.

Paloma woont met haar rijke familie in een luxe appartementencomplex in Parijs en vergelijkt haar leven met een grote goudviskom, waarin iedereen hetzelfde deprimerende rondje zwemt. Ze besluit dan ook om zich voor haar twaalfde verjaardag van het leven te beroven. Ze geeft zichzelf nog een half jaar. Gewapend met een oude camera volgt ze haar familie en buren in de hoop bijzondere ontdekkingen te doen die het leven het waard maken. Als ze in dat halve jaar geen uitweg uit die vissenkom weet te vinden, dan maakt ze er een einde aan. Tenminste, dat is haar plan. Maar dan ontmoet ze de stugge conciërge van het appartementengebouw, mevrouw Renée Michel. De opbloeiende en bijzondere relatie tussen mevrouw Michel en een mysterieuze Japanner vormt voor Paloma een bron van fascinatie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Le hérisson

acties