The Men Who Stare at Goats

The Men Who Stare at Goats (2009)

No goats. No glory.

Een richtingloze film die slechts sporadisch een beetje leuk is en de indruk wekt dat niemand echt de moeite wilde nemen om kwaliteit te leveren.
play

5,8 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
94 Min Verenigde Staten

Bob Wilton (Ewan McGregor) is een reporter in Irak en op zoek naar een goed verhaal. Dan ontmoet hij Lyn Cassady (George Clooney) die beweert lid te zijn geweest van een speciale afdeling voor Amerikaanse soldaten in Irak met paranormale krachten. Om misschien wel het verhaal van zijn leven te schrijven gaan ze samen op zoek naar het hoofdkwartier. Daar ontmoeten ze oprichter (Jeff Bridges) en afdelingschef (Kevin Spacey).

Regie
Grant Heslov
Cast
Stephen Lang, Stephen Root, Jeff Bridges, Kevin Spacey, Robert Patrick, Ewan McGregor, George Clooney, Glenn Morshower, Brad Grunberg, Rebecca Mader, Nick Offerman, Tim Griffin, Waleed Zuaiter, Jacob Browne, Todd La Tourrette.
Budget
$ 24.000.000
Opbrengst
$ 68.729.358
Release
05.11.2009
Release NL
07.01.2010
Release DVD
06.04.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Grant Heslov | Cast: George Clooney (Lyn Cassidy), Ewan McGregor (Bob Wilton), Jeff Bridges (Bill Django), Kevin Spacey (Larry Hooper), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2009

Het is knap, maar het is de makers van The Men Who Stare at Goats gelukt om een film over een hippielegereenheid die superkrachten probeert te ontwikkelen, met het komische talent van onder anderen George Clooney, Jeff Bridges en Kevin Spacey, slechts sporadisch mild amusant te maken. Lovenswaardig is dat niet, eerder gemakzuchtig.

De film wekt vooral de indruk dat er te weinig aandacht aan is besteed, dat men niet verder is gegaan dan een leuk concept bedenken en daar een cast bij verzamelen. Alsof de uitvoering zich vervolgens zelf wel zou wijzen. Het resultaat is een film op de automatische piloot, waarbij alleen producent en hoofdrolspeler George Clooney echt zijn best lijkt te doen. Hij is in ieder geval leuk zonder al te veel moeite te doen. Helaas geldt dat niet voor de rest van de cast en crew, die minder hun best lijken te doen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Men Who Stare at Goats Nieuwsberichten