The Dukes of Hazzard (2005)

All Speed, No Limit (U.K.)

De stunts zijn eersteklas en Jessica Simpsons acteerwerk is voor een film als deze alleszins acceptabel.
play

4,4 details

  • 104 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Australië
104 Min Verenigde Staten

Op het eerste oog is alles rustig in Hazzard County, maar schijn bedriegt. Boss Hogg is van plan om van Hazzard een mijn te maken, maar daar willen Bo en Luke een stokje voor steken, met hulp van Cooter, Uncle Jessie en vooral de charmes van Daisy.

Regie
Jay Chandrasekhar
Cast
Johnny Knoxville, Seann William Scott, Jessica Simpson, David Leitch, M.C. Gainey, Alice Greczyn, Michael Weston, James Roday, Michael Roof, Steve Lemme, Rusty Tennant, Heather Hemmens, Dolan Wilson, Mitch Braswell, A.J. Foyt IV.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 110.803.676
Release
05.08.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Jay Chandrasekhar | Cast: Johnny Knoxville (Luke Duke), Sean William Scott (Bo Duke), Jessica Simpson (Daisy Duke), Willie Nelson (Uncle Jesse), Burt Reynolds (Boss Hogg) e.a. | Speelduur: 106 min.

Johnny Knoxville, Sean William Scott en niet te vergeten Jessica Simpson: alledrie op zichzelf al levende legendes, die nu hun krachten hebben gebundeld om van The Dukes of Hazzard de film te maken die de honderden miljoenen fans van de klassieke TV-serie verdienen, dit met de hulp van goden als Willie Nelson en Burt Reynolds. Tsja, overdrijven is ook een kunst. Zie de ontelbare venijnige kritieken die dit hersenloze, maar vreemd genoeg ook sympathieke filmpje in de VS ontving. En dat terwijl The Dukes Of Hazzard toch lang niet zo vreselijk is als bijvoorbeeld xXx 2 of The Perfect Man. Dat is het soort films waar je als bioscoopganger cynisch van wordt. The Dukes of Hazzard is ook tijdverspilling maar heeft een prettiger karakter, wat het makkelijker maakt om hem met een vergevingsvolle glimlach uit te kunnen zitten.

Twee hillbilly neven, hun sexy nichtje Daisy en hun norse oude oom Jesse krijgen het ergens in het stoffige zuiden van de VS regelmatig aan de stok met de oerdomme sheriff Rosco P. Coltrane en diens achterbakse baas Boss Hogg. Voortdurend zit de hysterische Rosco achter de Duke-neefjes aan, die altijd weer weten te ontsnappen door met hun oranje Dodge Charger over van alles en nog wat heen te vliegen. Yeeeeee-haww!! Als je op dit gegeven een complete TV-serie kunt bouwen, kan een filmpje van iets meer dan honderd minuten ook geen probleem zijn. De makers van The Dukes of Hazzard hebben het zichzelf dan ook niet onnodig moeilijk gemaakt: Bo en Luke Duke scheuren een beetje over landweggetjes in hun General Lee, Uncle Jesse's ‘moonshine’ (een illegaal stooksel) slijtend aan de inwoners van Hazzard County. Daisy Duke brengt de mannen het hoofd op hol met haar hotpants. Rosco P. Coltrane bekijkt het allemaal met wantrouwen maar kan de Dukes nergens op betrappen. En Boss Hogg (een strakgetrokken Burt Reynolds) organiseert een dirtrace om zijn snode plannetjes met Hazzard County te maskeren.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

The Dukes of Hazzard Nieuwsberichten

Laatste reacties

Magalaan

"...Een leuke film naar te kijken, voor al om dit echt pretentieloos amusement is. Waar geen pretenties......"

Geertwillemvanbeek

"...Ik snap niet dat iedereen zo negatief over deze film is!! Gewoon verstand op 0 en genieten haha ik v......"

bloempietje

"...Deze geeft aan dat een film maken van een televisie-serie geen gemakkelijke zaak is en het vertaald......"

The Dukes of Hazzard

acties