An Education (2009)

Een aangenaam drama met een geweldige cast over een jong meisje dat een nieuwe wereld ontdekt.
play

7,6 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
95 Min Verenigd Koninkrijk

Londen in de jaren '60. Jenny (Carey Mulligan) is een 17-jarig meisje. Wanneer de charmante dertiger David (Peter Sarsgaard) in haar buurt komt wonen, krijgt ze al snel een relatie met hem. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die van invloed zijn op Jenny haar verdere leven. Moet ze met David mee, of is het toch verstandiger dat ze aan haar toekomst denkt en haar geplande studie gaat volgen?

Regie
Lone Scherfig
Cast
Emma Thompson, Rosamund Pike, Dominic Cooper, Carey Mulligan, Peter Sarsgaard, Sally Hawkins, Alfred Molina, Olivia Williams, Cara Seymour, Ellie Kendrick, Matthew Beard, Amanda Fairbank-Hynes.
Budget
$ 7.500.000
Opbrengst
$ 26.096.852
Release
29.10.2009
Release NL
11.02.2010
Release DVD
22.06.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Lone Scherfig | Cast: Carey Mulligan (Jenny Mellor), Peter Sarsgaard (David), Olivia Williams (Miss Stubs), Alfred Molina (Jack Mellor), Rosamund Pike (Helen), Dominic Cooper (Danny) e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2009

Het is februari en dat betekent dat de hype rondom filmprijzen weer in volle gang is, met als hoogtepunt de uitreiking van de Oscars op 7 maart. In Nederland komen er deze week twee films uit die dit jaar zijn genomineerd voor de Oscar voor beste film, zijn geregisseerd door een vrouw en op een gegeven moment als dé kanshebber voor de hoofdprijs werden gezien. Dit zijn Lone Scherfigs An Education en Kathryn Bigelows The Hurt Locker. Maar daar waar die laatste nu favoriet is geworden, is de eerste nagenoeg vergeten en mag zich nog gelukkig prijzen met enkele nominaties.

Begin 2009 wint An Education de publieksprijs op het Sundance filmfestival en is men het er bijna over eens dat de film een grote kans maakt op de Oscar voor beste film en dat hoofdrolspeelster Carey Mulligan verzekerd is van zo'n gouden beeldje. Er is veel veranderd in een jaar. Lone Scherfig is niet eens genomineerd voor haar regie, de race voor de hoofdprijs gaat schijnbaar alleen nog maar tussen The Hurt Locker en Avatar en nieuw talent Carey Mulligan maakt geen schijn van kans meer op enige prijs – aan de kant geschoven door Hollywoods lieveling Sandra Bullock. Mulligans gezicht tijdens de Golden Globes sprak boekdelen: de hype rondom haar rol is een stille dood gestorven.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

An Education Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

An Education

acties