Glorieuze terugkeer van Disney naar originele animatietechnieken maakt indruk door de prachtige setting in New Orleans en de heerlijke muziek van Randy Newman.
play

7,2 details

  • 97 Min
  • Animatie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Musical
  • Romantiek
  • Avontuur
  • Komedie
  • Verenigde Staten

Tiana is een jong zwart meisje dat opgroeit in het zowel befaamde als beruchte French Quarter in New Orleans, geboorteplaats van de jazz. Temidden van deze bruisende omgeving raakt ze betrokken in een avontuur dat haar via voodoo, cajun-gebruiken en muziek tot een echte prinses maakt.

Alt titel
De Prinses en de Kikker
Regie
Ron Clements
John Musker
Cast
John Goodman, Terrence Howard, Oprah Winfrey, Keith David, Jim Cummings, Anika Noni Rose, Don Hall, Ritchie Montgomery, Jenifer Lewis, Bruno Campos, Michael-Leon Wooley, Peter Bartlett, Jennifer Cody, Breanna Brooks, Elizabeth M. Dampier.
Budget
$ 105.000.000
Opbrengst
$ 104.400.899
Release
10.12.2009
Release NL
04.02.2010
Release DVD
11.05.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Ron Clements & John Musker | Stemmencast: Anika Noni Rose (Tiana), Bruno Campos (Prince Naveen), Keith David (Dr. Facilier), Michael Leon-Wooley (Louis), Jennifer Cody (Charlotte) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2009

Het is op zijn zachtst gezegd ironisch dat de mensen die indirect verantwoordelijk waren voor de neergang van 2D-animatie bij Disney, oftewel de genieën bij Pixar die 3D-animatie tot de nieuwe standaard maakten, er nu voor zorgen dat de terugkeer naar traditionele animatietechnieken wordt ingezet. John Lasseter, medeoprichter van Pixar en inmiddels hoofd van de animatietak bij Disney, kwam op het lumineuze idee het weer eens te proberen met de vermaarde stijl die Disney zo succesvol maakte. Ron Clements en John Musker, regisseurs van The Little Mermaid en Aladdin, werden ingehuurd en nu The Princess and the Frog dan eindelijk te zien is, voelt het alsof 2D-animatie nooit is weggeweest.

Er is veel te doen geweest om het feit dat voor het eerst een gekleurde prinses de hoofdrol speelt in een Disneyfilm, maar de film zelf maakt er geen woorden aan vuil. De discriminatie en racisme die in de jaren twintig in het zuiden van de Verenigde Staten welig tierden, worden wijselijk genegeerd aangezien zulke zware thema’s simpelweg niet thuishoren in een luchtige film als deze. Tiana is een typische Disneyheldin, van simpele komaf, met dromen en verlangens die natuurlijk alleen door een prins op het witte paard vervuld kunnen worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

The Princess and the Frog Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Steve-O

"...Leuke Disney hoor! Alleen wel héél erg blij en (teveel) liedjes. Los van dat, het blijft een kinder......"

timdekw

"...Wat een heerlijk ouderwets plezier heb ik aan de film beleefd. Wat mij betreft blijft Disney doen w......"

Edwinem

"...Heel leuk! boven alle verwachtingen (verwachtte bambi deel 2, erg sceptisch over dit soort films...)......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Princess and the Frog

acties