Triangle

Triangle (2009)

Christopher Smith speelt een oneindig intelligent spelletje waarbij de kijker in een gekmakende nachtmerrie belandt. Keer. Op keer. Op keer.
play

6,4 details

 • 99 Min
 • Horror
 • Mystery
 • Thriller
 • Verenigd Koninkrijk
 • Australië
99 Min Verenigd Koninkrijk

Een gezelschap maakt een exclusieve boottocht door de mysterieuze Bermuda Driehoek. Dankzij behoorlijk noodweer wordt hun jacht onbruikbaar en weten ze over te stappen naar een oceaanstomer. De klok blijkt daar stil te staan en Jess (Melissa George) heeft het vermoeden er ooit al eens eerder op te hebben gevaren. Een onbekend fenomeen lijkt hen te bespieden.

Regie
Christopher Smith
Cast
Melissa George, Rachael Carpani, Emma Lung, Michael Dorman, Henry Nixon, Liam Hemsworth, Joshua McIvor.
Budget
$ 12.000.000
Release
16.10.2009
Release NL
21.01.2010
Release DVD
11.05.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher Smith | Cast: Melissa George (Jess), Michael Dorman (Greg), Liam Hemsworth (Victor), Emma Lung (Heather), Rachael Carpani (Sally), Henry Nixon (Downey), Joshua McIvor (Tommy) e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2009

Vorig jaar bewees de horrorthriller dat een boottripje in combinatie met alcohol en drugs de nodige problemen kan veroorzaken. Met lijkt regisseur Christopher Smith (, ) in eerste instantie dezelfde kant op te varen. Ook hier vertrekt een stel jonge mensen om een boottochtje te maken, dat minder voorspoedig verloopt dan ze zouden willen. Een vergelijking tussen beide films kan echter al snel overboord worden gekieperd als blijkt dat Smith de wind compleet anders in zijn zeilen heeft staan. Waar in nauwelijks pogingen werden gedaan om het verwachtingspatroon te doorbreken, wordt in een oneindig intelligent spelletje met de kijker gespeeld.

Voor Jess en haar vrienden slaat het noodlot toe wanneer tijdens een zeiltocht plotsklaps de wind wegvalt. In de verte pakken donkere wolken zich samen en korte tijd later bevinden ze zich in een elektrische storm. Het schip kapseist, maar op redding hoeven de overlevenden gelukkig niet lang te wachten. Ze zoeken hun toevlucht op een gigantisch cruiseschip dat uit het niets lijkt op te doemen. Eenmaal aan boord bekruipt Jess een onbehaaglijk gevoel; het schip is verlaten. Of toch niet?

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Triangle Nieuwsberichten

 • Triangle: Horror op Titanic

  Triangle: Horror op Titanic

  Bram de Groot,

  Trailer van deze angstaanjagende horror tijdens een zeiltochtje door de Bermuda Driehoek.