Harry Brown (2009)

One man will take a stand.

Michael Caine maakt deze clichématige wraakfilm nét de moeite waard met een ijzersterke acteerprestatie.
play

6,7 details

103 Min
  • Thriller
  • Drama
  • Actie
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
103 Min Verenigd Koninkrijk

In Harry Brown kruipt de 76-jarige veteraan Michael Caine (The Cider House Rules, Hannah and Her Sisters) in de huid van een ex-marinier die het recht in eigen handen neemt om de moord op zijn vriend te wreken. Tijdens zijn afdaling in het lokale gangstermilieu wordt hij op de hielen gezeten door een vastberaden politieagente (Emily Mortimer).

Regie
Daniel Barber
Cast
Michael Caine, Emily Mortimer, Jack O'Connell, Liam Cunningham, Iain Glen, Sean Harris, Ben Drew, David Bradley, Joseph Gilgun, Charlie Creed-Miles, Lee Oakes, Marvin Campbell, Liz Daniels, Marva Alexander, Jamal Downey.
Budget
$ 7.300.000
Release
11.11.2009
Release NL
25.02.2010
Release DVD
15.06.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Barber | Cast: Michael Caine (Harry Brown), Emily Mortimer (D.I. Alice Frampton), David Bradley (Leonard Attwell), Jack O'Connell (Marky), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2009

Jongere generaties kennen Michael Caine vooral van zijn vaderlijke rollen van de afgelopen tien jaar, maar kenners en oudere generaties weten wel beter: Caine is een boef, een schurk, een spion en bovenal een keiharde gangster. Caine is de nietsontziende Jack Carter uit Get Carter (niet die verschrikkelijke remake met Sylvester Stallone). In Harry Brown keert Caine terug naar die wortels. In zijn eentje maakt hij de film daarmee de moeite waard, want voor de rest wordt het niveau van zijn acteerprestatie of zijn oude films bij lange na niet gehaald.

Caine is fenomenaal als het titelpersonage, dat hij transformeert van zwakke oude man tot meedogenloze killer. Harry Brown woont op zijn hoge leeftijd in een vervallen appartementencomplex. Alleen, want zijn vrouw ligt op sterven in het ziekenhuis. Zijn vriend Leonard, die in hetzelfde complex woont, wordt voortdurend lastig gevallen door nare, gewelddadige jongeren die in drugs handelen en steeds buitensporiger gedrag vertonen. In de nacht na de begrafenis van Harry's vrouw wordt Leonard na een gewapende confrontatie vermoord door de jongeren. Hierdoor knapt er iets in Harry.

videotrailers & clips

02:03
alle artikelen (2)

Harry Brown Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

PKP

"...Ontzettend goede film...."

vinnie1989

"...Inderdaad een goede film..."

WeWereWarned

"...Het is een film die wel even je ogen doet open gaan. Jammer van de vele stiltes tijdens de film...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Harry Brown

Acties voor deze movie

acties