A Nightmare on Elm Street (2010)

Never Sleep Again.

Reviews (2)

filmexpert62

Avatar

Goede horrorfilms zijn er sowieso al weinig en de fanatieke aanhang van dit soort films zijn meestal dummys.
Af en toe ben ik ook wel eens een dummy maar deze remake voegt niets toe en beter hadden ze de originele versie opnieuw gedigitaliseerd
kunnen uitbrengen.


Was toch beter te pruimen en het acteerwerk was wat beter.
Ook hier geldt weer dat men de slechtste films als goed bestempeld net als alle verfilmingen van weirdo/schizofreen Stephen King.
Op misery na dan.

timdekw

Avatar

Allereerst wil ik even meededelen dat ik best wel bekend ben met de reeks, ik ben namelijk in bezit van de box met alle films en heb alle films al meerdere malen gekeken.
Dit wil ik er even bijzeggen, omdat de makers, naar het schijnt, met deze film niet origineel uit de hoek wilde komen. Maar de nieuwe generatie jongeren kennis willen laten maken met Freddy Kreuger en Elmstreet.

Omdat ik dus erg bekend ben met de voorgaande films en de enige echte Robert Englund als Freddy vond ik de film best tegenvallen. Het was een aaneenschakeling van scene's die ik in voorgaande Nightmare films al gezien had en het verhaal was ook behoorlijk voorspelbaar. Toch heb ik ondanks alles toch nog een paar kleine schrikmomentjes gehad, maar er was te weinig dreiging in de film om er echt angstig van te worden.
Ook moest ik enorm wennen aan de nieuwe, realistischer ogende Freddy. Helaas zorgt deze look ervoor dat hij een stuk minder eng overkomt.

Korte samenvatting:
Erg onoriginele remake, met weinig eigen input van de regisseur. Erg veel cliché horrormomenten en rondrennende/schreeuwende tieners. De film wordt nergens echt eng en Freddy valt vies tegen.\
Voor mensen die niet of nauwelijks bekend zijn met de reeks is de film misschien goed te pruimen, maar er zijn zoveel betere Nightmare films gemaakt in het verleden dat ik ze wil aanraden die eens te kijken.