The Beaver (2011)

He's here to save Walter's life.

De meeste aandacht zal ongetwijfeld uitgaan naar Mel Gibson met zijn handpop, maar het zijn twee andere acteurs die de meeste indruk achterlaten in The Beaver.
play

6,3 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

The Beaver volgt het leven van de depressieve Walter. Zijn vrouw gooit hem uit huis, waarop hij een handpop in de vorm van een bever neemt. In plaats van gewoon te communiceren, doet hij dit via de bever om zo opnieuw acceptatie te vinden. Zijn vrouw is sceptisch, maar om hun jongste zoon tegemoet te komen doet ze haar best om de nieuwe Walter te accepteren. Ondanks het grappige uitgangspunt en de eerdere opmerkingen dat het scenario tot de best gewaardeerde in Hollywood behoort, blijken de algemene beoordelingen tegen te vallen. Op RottenTomatoes scoort de film een percentage van 64%, op basis van 151 recensies. Roger Ebert merkt in zijn recensie het volgende op: "The Beaver" is almost successful, despite the premise of its screenplay, which I was simply unable to accept.

Regie
Jodie Foster
Cast
Mel Gibson, Jennifer Lawrence, Jodie Foster, Anton Yelchin, Cherry Jones, Zachary Booth, Riley Thomas Stewart, Kelly Coffield, Michael Rivera, Matt Lauer, Sam Breslin Wright, Jeff Corbett, Kris Arnold, Elizabeth Kaledin, Baylen Thomas.
Budget
$ 21.000.000
Opbrengst
$ 970.816
Release
05.05.2011
Release NL
21.07.2011
Release DVD
15.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jodie Foster| Cast: Mel Gibson (Walter Black), Jodie Foster (Meredith Black), Anton Yelchin (Porter Black), Jennifer Lawrence (Norah) e.a.| Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2011

Het is wat flauw, maar bij het kijken van The Beaver dringt de vraag zich op wie gekker is: Mel Gibson zelf of het personage Walter Black dat hij in de film speelt. Gibson komt de laatste jaren namelijk meer in het nieuws door openbare dronkenschap en anti-semitische uitlatingen dan om de speelfilms die hij maakt. Die kennis geeft The Beaver een extra dimensie mee, die de film goed kan gebruiken. Net zoals Walter Black wanhopig probeert weer normaal te functioneren in de maatschappij, zou je dat Mel Gibson zelf ook toewensen.

The Beaver is de derde film die actrice Jodie Foster heeft geregisseerd en gaat dus over Walter Black, een man die in een ernstige depressie zit. Zijn vrouw Meredith (gespeeld door Foster zelf) heeft hem het huis uitgetrapt en het lijkt erop dat Walter, directeur van een speelgoedbedrijf, niet verder kan zinken. En dan maakt hij kennis met de bever. Dat is een handpop die Walter gebruikt om zichzelf weer uit de put te helpen. Iedereen die tegen hem spreekt, moet voortaan praten tegen de bever en ook Walter zelf spreekt alleen nog maar via de bever. Hoe vreemd deze methode ook klinkt, het lijkt Walter te helpen om zijn depressie te overwinnen. Probleem is echter dat hij dit niet eeuwig kan volhouden.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

The Beaver Nieuwsberichten

Laatste reacties

mhulsie

"...Ik ga hem vanavond kijken, ik heb redelijk hoge verwachtingen, ondanks de recensie met een reguliere......"

Roger

"...Overtuigend drama met zeer goede vertolkingen. In eerste instantie kijk je een beetje vreemd aan teg......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Beaver

acties