Centurion (2010)

History is written in blood

Redelijk geslaagde, bloederige achtervolgingsfilm met jammerlijk einde.
play

6,1 details

  • 97 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Thriller
  • Oorlog
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigd Koninkrijk

Het Romeinse Rijk strekt zich uit van Egypte tot Spanje tot aan de Zwarte Zee. Maar in het noorden van Brittannië heeft de guerilla-tactiek van de woeste Picten de wrede aanvallen van de veroveraars een halt toegeroepen. Quintus, de enige overlevende van een aanval door de Picten op een Romeinse grensvesting, trekt samen met het legendarische 9de legioen van generaal Virilus op naar het noorden, om de Picten en hun leider Gorlacon voor eens en voor altijd uit te roeien. Maar wanneer het legioen in een hinderlaag loopt en Virilus gevangen wordt genomen, staat Quintus voor een bijna onmogelijke opgave. Hij zal tot het uiterste moeten gaan om ervoor te zorgen dat hij en zijn kleine peloton niet door de meedogenloze Picten vermorzeld worden en dat ze veilig de Romeinse grens bereiken. Maar eerst moet generaal Virilus worden bevrijd...

Regie
Neil Marshall
Cast
Michael Fassbender, Olga Kurylenko, Dominic West, Imogen Poots, Ulrich Thomsen, Riz Ahmed, Paul Freeman, David Morrissey, Noel Clarke, JJ Feild, Dave Legeno, Andreas Wisniewski, Rachael Stirling, Lee Ross, Dhaffer L'Abidine, Axelle Carolyn, Hamish Moir, James Currie, Jake Maskall, Simon Chadwick, Ryan Atkinson.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 6.814.789
Release
23.04.2010
Release NL
27.05.2010
Release DVD
13.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Neil Marshall | Cast: Michael Fassbender (Quintus Dias), Dominic West (Generaal Virilus), Olga Kurylenko (Etain), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2010

Neil Marshall debuteerde in 2003 met de redelijke weerwolvenfilm Dog Soldiers. Twee jaar later brak de Engelsman door met de excellente horrorfilm The Descent, waarin een groep vrouwen verdwaald raakt in een ondergronds grottencomplex. Daarna kwam hij met de actiefilm Doomsday, een ode aan Mad Max 2, Escape From New York en Aliens - of een complete rip-off daarvan, afhankelijk van hoe je er over denkt. Het zwaardgevechtgedeelte van die film en het filmen in de Schotse Hooglanden bevielen Marshall kennelijk, want hij keerde er naar terug voor zijn nieuwste film Centurion, een achtervolgingsfilm die zich in 117 na Christus afspeelt.

Jarenlang hebben de Picten de Romeinen met guerrillatactieken en terreinkennis weten te weren uit het gebied dat nu Schotland heet. Het negende legioen van de Romeinen wordt erop uitgestuurd om een laatste beslissing te forceren, maar wordt in de val gelokt en afgeslacht. Een kleine groep overlevenden onder leiding van Quintus Dias slaat op de vlucht en wordt opgejaagd door een contingent meedogenloze Picten onder leiding van de tongloze vrouw Etain, volgens locale mythes half mens, half wolf.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Centurion Nieuwsberichten

Laatste reacties

DutchViking

"...Prachtige en boeiende film in een schitterende omgeving opgenomen. Highlands Caledonia Schotland. G......"

Temptation

"...Ik had me er zo op verheugd, maar helaas! Slechte film, geen boeiende personages, geen boeiend verha......"

Geertwillemvanbeek

"...Dit is niet echt mijn gerne alleen deze film lijkt me echt goed! die Picten die zijn echt gevaarli......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Centurion

acties