Psycho (1998)

Check in. Unpack. Relax. Take a shower. [Theatrical]

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Zelden gezien, een remake die zo sterk lijkt op het origineel.
Was het geen andere cast geweest en geen andere tijdsgeest, je zou denken dat je naar een ingekleurde versie van het origineel zat te kijken.
Wel leuk om te vergelijken als je het origineel enkele uren eerder hebt gezien, net zoals ik heb gedaan.
Conclusie: mooie film, maar het origineel blijft beter, je kan de meester, Alfred Hitchcock, niet overtreffen.

goaskalice

Avatar

Bedankt voor de tip. Maar waarom allemaal gelijk zo agressief? Ik zei toch: "no offense". En wat moeilijke woorden zijn of wijsneuzerig geklets is erg relatief, voor sommige mensen is dat misschien zo, maar voor mij is dat een alledaagse manier van praten en woordkeuze. So sue me.

Ook ontken ik niet uit dat zelfs de beste regisseurs slippertjes kunnen maken; dit gebeurt vaak. Maar dat betekent niet dat die regisseur door dat ene slippertje gelijk een talentloos persoon is. Je kunt een regisseur niet zomaar beoordelen als je niet meer films van hem hebt gezien en als je zijn intenties niet begrijpt, of dat nou makkelijk gezegd is of niet. Ik zeg niet dat dat gelijk betekent dat het een goede film is (dit weet ik niet, want ik heb hem nog niet gezien, dat ga ik zo doen), maar het maakt wel degelijk uit. Ik heb het, zoals ik al eerder verklaarde, niet zozeer over de kwaliteit van de film, maar over de achterliggende gedachte. Daarbij kun je geen goed onderbouwde of betekenisvolle meningen vormen over iets waar je te weinig over weet, zoals in het geval van jeXus. Vooralsnog, ik zet deze dingen niet uiteen om noch jeXus noch iemand anders af te kraken, maar louter om mijn mening te geven, wat je daarmee doet moet jezelf weten. Daarbij nam ik de post waarmee deze "discussie" begon zelf juist op als een belediging, aangezien ik Gus Van Sant erg respecteer, als kunstenaar, en ik ervan uitga dat, ongeacht het feit dat de meningen over de kwaliteit van zijn werk gemengd zijn, andere mensen dat ook doen, vooral de cinefielen.

jaimyluc

Avatar

Aaaaaah deze vond ik echt eng maar wel super!
Ik heb hem niet afgezien zo bang was ik!
Ik was alleen thuis en toen ze stond te douchen in die film kwam die enge vrouw of wat het ook was hoe is hij afgelopen dan iemand mij dat vertellen??
En wie was die vrouw was dat nou zijn moeder ofzo?

Ik wil hem nog wel een keer zien! Maar voorlopig nog even niet haha xxx Mij Smiley face