Nanny McPhee and the Big Bang (2010)

The magic's back, warts and all.

Onnodig vervolg op het erg leuke Nanny McPhee is veel te lang voor de jongste kijkers en te flauw voor de ouders.
play

5,9 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigd Koninkrijk

Emma Thompson keert terug in de rol van de tovernanny; zij weet te verschijnen wanneer zij het meest nodig maar het minst gewenst is. Ditmaal verschijnt Nanny McPhee aan de deur van een gekwelde, jonge moeder, mevr. Isabel Green die probeert de familieboerderij draaiende te houden terwijl haar man oorlog voert. Nanny McPhee komt tot de ontdekking dat de oorlog ook is uitgebroken tussen de luidruchtige plattelands kinderen van mevrouw Green en hun verwende neefjes uit de stad. Plotseling gebeuren er wel hele bijzondere dingen: van een vliegende motorfiets, een biggetje dat in bomen klimt tot een plotseling tot leven komend standbeeld en baby olifantje dat op de vreemdste plekken opduikt aan toe. Met behulp van haar magische krachten weet Nanny McPhee de kinderen vijf nieuwe lessen te leren.

Alt titel
Nanny McPhee 2: De Vonken Vliegen Eraf
Regie
Susanna White
Cast
Ralph Fiennes, Ewan McGregor, Emma Thompson, Maggie Smith, Maggie Gyllenhaal, Asa Butterfield, Rhys Ifans, Daniel Mays, Nonso Anozie, Bill Bailey, Sinead Matthews, Eros Vlahos, Katy Brand, Sam Kelly, Rosie Taylor-Ritson, Oscar Steer, Lil Woods.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 93.251.121
Release
26.03.2010
Release NL
25.03.2010
Release DVD
10.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Susanna White | Cast: Emma Thompson (Nanny McPhee), Maggie Gyllenhaal (Mrs. Green), Rhys Ifans (Uncle Phil), Ralph Fiennes (Lord Gray), Maggie Smith (Mrs. Docherty), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2010

Emma Thompson liet een rol in de laatste Harry Potterfilms liggen om zich volledig te kunnen concentreren op het vervolg op Nanny McPhee uit 2005. De films over deze ouderwetse kinderjuffrouw met magische krachten die te hulp schiet als dingen uit de hand dreigen te lopen, zijn onschuldige, lieve jeugdfilms met het hart op de goede plaats, maar de relevantie van deze sequel is wel heel ver te zoeken.

De eerste Nanny McPhee, geregisseerd door Kirk Jones, had een erg sterke cast met Colin Firth, Kelly MacDonald en het jonge talent Thomas Sangster en onderscheidde zich door een sympathieke oubolligheid die de film voor jong en oud genietbaar maakte. In het tweede deel is Kirk Jones vervangen door Susanna White, die eerder kwalitatieve BBC-drama’s als Bleak House en Jane Eyre maakte, maar verder is bijna alles hetzelfde gebleven, te beginnen bij het verhaal.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Nanny McPhee and the Big Bang

acties