Les regrets (2009)

6,8 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Frankrijk
104 Min Frankrijk

Matthieu is een succesvolle architect die gelukkig getrouwd in Parijs woont. Zijn moeder wordt ziek en om haar te verzorgen gaat hij in zijn eentje naar zijn geboortedorp. Daar ontmoet hij zijn oude jeugdliefde Maya weer. De band tussen hen blijkt nog even sterk als vroeger en de passie laait weer op.

Regie
Cédric Kahn
Cast
Valeria Bruni Tedeschi, Yvan Attal, Arly Jover, Philippe Katerine, François Négret, Lisbeth Wagner, Laurent Lévy, Emmanuelle Lepoutre, Franck Mercadal, David Tissot, Vincent Berger, Gurvan Cloatre.
Release
02.09.2009
Release NL
19.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Cédric Kahn | Cast: Yvan Attal (Mathieu Liévin), Valeria Bruni Tedeschi (Maya), Arly Jover (Lisa) Philippe Katerine (Franck), François Négret (Antoine) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2009

Is het toeval dat deze film een week voor de al veelbesproken verfilming van Kluuns boek Komt Een Vrouw Bij de Dokter uitgebracht wordt? Waarschijnlijk wel. Zoveel overeenkomsten zijn er niet tussen de twee films, behalve dat de twee protagonisten zich allebei verliezen in een buitenechtelijke affaire als vlucht uit andere emoties. De Nederlanders gaat het om die vlucht, de Fransen laten dat al snel liggen en vanaf dat moment draait de film volledig om de passie van twee niet met elkaar getrouwde mensen.

Architect Mathieu keert naar zijn ouderlijk huis terug vanwege zijn zieke moeder. In het dorpje waar hij opgroeide ontmoet hij zijn ex, Maya, met wie hij ooit een stormachtige relatie had. Vanaf het eerste moment dat hun ogen kruisen, kunnen ze niet meer aan hun gevoelens ontsnappen, ook al hebben ze dat dan nog niet door. Mathieu blijft nog een tijd omdat zijn moeder in een coma ligt, en in deze periode wordt het vuur tussen hem en zijn oude vlam weer aangewakkerd. Haar dronken man heeft in den beginne niets door, net zomin als de vrouw van Mathieu, eveneens een architect die in de tussentijd hun bedrijfje draaiende houdt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.