Na een sterk eerste deel van de trilogie wordt in het tweede deel veel ingeleverd. Gelukkig speelt Noomi Rapace wederom ijzersterk, waarmee ze de film redt van een onvoldoende.
play

6,9 details

 • 129 Min
 • Mystery
 • Thriller
 • Misdaad
 • Drama
 • Zweden
 • Denemarken
 • Duitsland
129 Min Zweden

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala.

Alt titel
Millennium 2: De Vrouw Die Met Vuur Speelde, Flickan som lekte med elden
Regie
Daniel Alfredson
Cast
Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Magnus Krepper, Peter Andersson, Annika Hallin, Sofia Ledarp, Michalis Koutsogiannakis, Niklas Hjulström, Micke Spreitz, Anders Ahlbom, Jacob Ericksson, Tanja Lorentzon, Per Oscarsson, Ralph Carlsson, Georgi Staykov, Alexandra Eisenstein, Donald Högberg, Yasmine Garbi, Tehilla Blad, Paolo Roberto, Jennie Silfverhjelm, Reuben Sallmander, Johan Kylén, Pelle Bolander, Jörgen Berthage, Sunil Munshi, Daniel Gustavsson, Hans Christian Thulin, Thomas Lindblad, Olga Henrikson, Dennis Önder, Ola Wahlström, Lisbeth Åkerman, Lars-Åke Gustavsson.
Budget
$ 4.000.000
Opbrengst
$ 66.995.253
Release
18.09.2009
Release NL
21.01.2010
Release DVD
04.05.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Alfredson | Cast: Noomi Rapace (Lisbeth Salander), Michael Nyqvist (Mikael Blomkvist), Lena Endre (Erika Berger), Georgi Staykov (Alexander Zalachenko) | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2009

Er is iets vreemds aan de hand met dit tweede deel van de filmtrilogie naar de Millenniumboeken van Stieg Larsson. Waar het eerste deel een volwaardige bioscoopfilm was, compleet met hoog aangeschreven regisseur en aardig budget, wordt deze ambitie voor het tweede (en derde) deel van de serie overboord gezet. Weg is de regisseur die zo gewild was, weg is het idee van een bioscoopfilm. Millennium deel twee en drie moesten een miniserie vormen die louter op tv te zien zou zijn. Een vreemde keuze, vooral gezien het succes van de eerste film. Gelukkig kwamen de producenten tot inkeer en is Millennium 2: De Vrouw Die Met Vuur Speelde nu toch te zien in de Nederlandse bioscopen. Hoewel...gelukkig?

Lisbeth Salander is na haar avonturen in Millennium: Mannen Die Vrouwen Haten nog niet klaar met haar jacht. Ze houdt zich nu echter wel wat meer gedeisd omdat ze wordt gezocht voor moord. Een collega van Salanders ‘partner in crime’ Mikael Blomkvist is namelijk vermoord en Lisbeth is de hoofdverdachte. De beste man stond op het punt een belangrijk en schokkend verhaal over vrouwenhandelaren te publiceren, hetgeen doet vermoeden dat dit de reden voor zijn dood is. Zowel Mikael als Lisbeth zet de achtervolging in, op zoek naar de werkelijke daders. Hoewel ze vaak ver van elkaar verwijderd zijn, lijken ze nog altijd het ultieme team tegen de mannen die vrouwen haten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Girl who played with Fire Nieuwsberichten

 • Bioscoop releases week 3

  Bioscoop releases week 3

  FilmTotaal ,

  Welke films draaien er vanaf deze week allemaal nieuw in de bioscoop.

  mode_comment 2

Laatste reacties

Peter2

"...Ik vind dit deel qua verhaal en spanning zeker niet onderdoen voor de eerste film. Alleen het begin......"

Tarkus

"...Goede opvolger van deel 1, maar lang niet zo spannend. Ook hier is de rol van Noomi Rapace weer zee......"

Ikke112

"...Je moet wel perse deel 1 hebben gezien om deel 2 te snappen...!..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Girl who played with Fire

acties