Dear John

Dear John (2010)

Is Duty enough reason to live a lie ?

Matig liefdesverhaal dat toch nog enigszins emotioneert dankzij steracteur Richard Jenkins, die met weinig tijd en nog minder woorden het hart, de ziel en het hoogtepunt van de film is.
play

5,6 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

John Tyree wordt tijdens zijn verlof van het leger verliefd op de studente Savannah Lynn Curtis (gespeeld door Amanda Seyfried). De twee geliefden hebben een mooie tijd en als John weer uitgezonden wordt, vraagt hij Savannah met hem te trouwen als hij terugkomt. Echnter de lange afstand tussen beide, lijkt voor meer problemen te zorgen dan verwacht.

Regie
Lasse Hallström
Cast
Amanda Seyfried, David Andrews, Henry Thomas, Richard Jenkins, Keith D. Robinson, Channing Tatum, Scott Porter, D.J. Cotrona, Cullen Moss, Leslea Fisher, Bryce Hayes, William Howard Bowman, Gavin McCulley, Mary Rachel Dudley, Jose Lucena Jr..
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 114.977.104
Release
04.02.2010
Release NL
11.03.2010
Release DVD
13.07.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Lasse Hallström | Cast: Channing Tatum (John Tyree), Amanda Seyfried (Savannah Curtis), Richard Jenkins (Mr. Tyree), Henry Thomas (Tim Wheddon), Scott Porter (Randy), e.a.| Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2010

Het grote publiek weet het pas sinds de verfilming van The Notebook, maar Nicholas Sparks is al veel langer de koning van het romantische verhaal. Naast het feit dat Sparks ons in al zijn boeken steeds weer ongekend meeslepende liefdesdrama's geeft, lukt het hem ook als één van de weinigen telkens weer grote clichés te ontwijken. Zo ook in Dear John, die daarom nergens echt voorspelbaar wordt. Het meeslepende liefdesverhaal komt dit keer helaas minder uit de verf dan in The Notebook; daar is de film net iets ambitieus voor en stellen Amanda Seyfried en Channing Tatum net iets te veel teleur.

Eerste liefdes, vakantieliefdes en langeafstandsrelaties zijn gedoemd te mislukken. Het is deze wetenschap die Dear John vanaf het begin spannend maakt, want de film combineert nu juist deze drie thema’s. Na twee weken met elkaar te hebben doorgebracht op het strand moet Savannah weer naar school en John naar het leger. De twee lijken echter voor elkaar gemaakt en beloven elkaar te zullen schrijven. Een jaar moet overbrugd worden, want dan zit de diensttijd van John er op. Maar aan het einde van dat jaar vliegen er twee vliegtuigen in het WTC. De eenheid van John tekent direct bij en ook John zal moeten kiezen tussen zijn geliefde meisje en zijn geliefde land.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Dear John Nieuwsberichten