First Mission (2010)

5,8 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Argentinië
  • Nederland
119 Min Argentinië

'First mission' gaat over de jonge vrouwelijke arts Marina (Anniek Pheifer), die besluit voor een humanitaire noodhulporganisatie in het buitenland te gaan werken. In Zuid-Amerika legt ze samen met een team hulpverleners haar leven in de waagschaal om anderen te redden.

Regie
Boris Paval Conen
Cast
Tygo Gernandt, Michiel Huisman, Pip Pellens, Anniek Pheifer, Ella van Drumpt, Mark Rietman, Harry van Rijthoven, Javier Moreira, Eugenia Lencinas, Hector Bordoni, Víctor Hugo Carrizo, Leonardo Ramírez, Ismael Santillán, Cristina Murta, Matías Desiderio.
Release
25.03.2010
Release NL
25.03.2010
Release DVD
17.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Boris Paval Conen | Cast: Anniek Pheifer (Marina), Tygo Gernandt (Barry), Mark Rietman (Thijs), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2010

Als kind fantaseerde regisseur Boris Paval Conen over het maken van een speelfilm “in een warm en onherbergzaam land met een andere taal, ontberingen en oerwoud.” Twee jaar geleden werd hij gevraagd voor een speelfilm geïnspireerd op het werk van Artsen Zonder Grenzen. Happy end dus. Maar toen kwam Marco Borsato met Wit Licht en daar sta je dan met je goede bedoelingen. Ruim een jaar na de release van deze film komt First Mission uit. In hoeverre kan First Mission zich ontdoen van de snel gemaakte link met Borsato’s film?

Aan zo'n eerste missie gaat natuurlijk een leven vooraf en dus beginnen we twee jaar voor vertrek. Marina is zwanger en terwijl haar vriend dat tijdens haar afstudeerfeest aan iedereen vertelt, krijgt ze kramp. Een miskraam volgt. Twee jaar later zit ze in een auto van International Frontline Doctors op weg naar een kleine post in Zuid-Amerika. Marina is de nieuwe en enige arts van deze post die geleid wordt door Thijs en verder bestaat uit manusje-van-alles Barry en de lokale medewerkers Orlando en Diego. In het door guerrilla’s geteisterde gebied probeert Marina met haar idealen en goede wil om ‘iets goeds voor de wereld’ te doen en de mensen daar te helpen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

First Mission Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

First Mission

acties