Algemeen

Dit jaar: Wit Licht, maar dan met echte acteurs

Kan Tygo Gernandt behalve Dinand van Kane nog een andere zanger nadoen?

door Mark op 23.02.2010 om 09:44 in Algemeen
Verleden jaar kwam Wit Licht uit, een film waarin Marco Borsato in een Afrikaans land met gevaar voor eigen leven een kind ging redden uit handen van rebellen. Dit jaar komt er weer een soortgelijke Nederlandse film uit: First Mission. Ook dat verhaal speelt zich af in een extreem warm achtergesteld land met een instabiele politieke situatie, en ook dit keer proberen de blanke hoofdrolspelers de zwarte inwoners van dat land te helpen. Het grootste verschil met Wit Licht is alleen dat First Mission geen vehikel is voor een persoonlijk goed doel van één van de acteurs, dit is een film die je geheel zonder vooroordelen kunt kijken.

Het verhaal gaat over de jonge tropenarts Marina (Anniek Pheifer) die besluit te gaan werken op een kleine post van International Frontline Doctors in Zuid-Amerika. Ze maakt daar deel uit van een klein gepassioneerd team dat bestaat uit de logistiek medewerker Barry (Tygo Gernandt), de project-coördinator Thijs (Mark Rietman) en de lokale medewerkers Orlando en Diego. Ze leggen daar dagelijks hun eigen leven in de waagschaal om dat kleine beetje verschil te maken, maar of het echt helpt?

First Mission is geïnspireerd op het werk van Artsen Zonder Grenzen, producent Anton Smit (Bride Flight) van IDTV Film was daar zo van onder de indruk dat hij scenariste Barbara Jurgens (Amazones) vroeg om dat als uitgangspunt te nemen voor een script. Zij interviewde vervolgens verschillende medewerkers van Artsen Zonder Grensen en besloot het uiteindelijk te baseren op de ware gebeurtenissen van verpleegkundige Mireille de Wit. Lees er hier en hier meer over.

De film is geregisseerd door Boris Paval Conen die in totaal 39 dagen in Argentinie en 2 dagen in Nederland nodig had om het verhaal op beeld te krijgen. Check ook de officiële website van de film die er, zoals we gewend zijn van A-Film, weer erg goed uitziet. Vanaf 25 maart in de bioscoop.

^ Dit is een still van de belangrijkste scène uit de film, wat zou het voorstellen?8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

esteban

Avatar

Dat slaat wel alles ... "Een film die je wél zonder vooroordelen kunt bekijken." De nagel op de kop, zowaar.

hettar

Avatar

De kleine zuster!!

Jesse99

Avatar

"Het grootste verschil met Wit Licht is alleen dat First Mission geen vehikel is voor een persoonlijk goed doel van één van de acteurs, dit is een film die je geheel zonder vooroordelen kunt kijken."

Wat een onzin. Deze film is net zo goed een uithangbord voor Artsen zonder grenzen als Wit licht was voor Warchild.

Spider-fan

Avatar

Hah hah, leuk kopje! :E

Kimon

Avatar

Jesse99 ""Het grootste verschil met Wit Licht is alleen dat First Mission geen vehikel is voor een persoonlijk goed doel van één van de acteurs, dit is een film die je geheel zonder vooroordelen kunt kijken."

Wat een onzin. Deze film is net zo goed een uithangbord voor Artsen zonder grenzen als Wit licht was voor Warchild."


Haha, volgens mij is dit puur sarcasme

Thiver

Avatar

Kimon "Haha, volgens mij is dit puur sarcasme"

Ben er niet zo zeker van... Mark, opheldering! :D By the way, sinds wanneer is Thekla Reuten geen echte acteur meer?

LG DIRECTD

Avatar

Wat heeft Nederland met Blood Diamond...

LuCos

Avatar

LG DIRECTD "Wat heeft Nederland met Blood Diamond..."


Leg eens uit? Het enige vergelijking die ik met Blood Diamond kan maken is dat er westerlingen (ofja, DiCaprio speelde geen westerling, maar een zuid-afrikaan) naar een arm land gaat om te helpen.
Er zijn toch ook honderden oorlogsfilms? Je vergelijkt Zwartboek toch ook niet met Band of Brothers?

NieuwsFilm

meest populair