Season of the Witch

Season of the Witch (2011)

Not all souls can be saved.

De balans op het cv van Nicolas Cage tussen goede en slechte films begint steeds meer door te slaan naar de laatste categorie.
play

4,6 details

  • 95 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

In Season of the Witch heerst er tijdens 14de eeuw de zwarte plaag in Europa. Een ridder krijgt de opdracht om een meisje te vervoeren, die ervan verdacht wordt een heks te zijn. De ridder denkt dat ze verkeerd wordt beschuldigd en samen met een groepje aanhangers proberen ze het meisje naar een mysterieuze plaats te brengen. Hier kan zij haar onschuld bewijzen.

Regie
Dominic Sena
Cast
Christopher Lee, Ron Perlman, Nicolas Cage, Stephen Graham, Ulrich Thomsen, Stephen Campbell Moore, Robert Sheehan, Barna Illyés, Andrew Hefler, Fernanda Dorogi, Claire Foy, Matt Devere, Rebekah Kennedy, Kevin Rees, Róbert Bánlaki.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 88.100.000
Release
07.01.2011
Release NL
10.02.2011
Release DVD
14.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Dominic Sena | Cast: Nicolas Cage (Behmen), Ron Perlman (Felson), Stephen Campbell Moore (Debelzaq), Robert Sheehan (Kay), Claire Foy (Anna), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2011

Op internet is een grappig filmpje te vinden waarin de hoofdrol is weggelegd voor de agent van Nicolas Cage. Permanent aan de telefoon hangend met zijn cliënt probeert hij de acteur aan zijn verstand te brengen dat hij nu toch echt wat selectiever moet worden in zijn filmkeuze. Maar de goede bedoelingen ten spijt reageert de (goed geïmiteerde) stem aan de andere kant van de lijn vervolgens weer dolenthousiast op elk script dat de agent opnoemt, ongeacht de onzinnigheid, politieke incorrectheid of volkomen zinloosheid ervan. Het filmpje gaat uit van de periode tussen The Wicker Man en The Sorcerer’s Apprentice en is inmiddels alweer de nodige maanden oud, maar het leidt geen twijfel dat als het vandaag de dag zou zijn gemaakt, Season of the Witch een van de genoemde filmtitels zou zijn geweest om de slechte smaak van Cage te illustreren.

Season of the Witch is een fantasy/horror/avonturenfilm gesitueerd in de Middeleeuwen, waarin gepoogd is drie bekende Middeleeuwse thema’s aan elkaar te knopen: de kruistochten, de heksenvervolging en de Zwarte Dood. In plaats van de twee kruisridders Behmen en Felson te introduceren ná hun tijd in het Heilige Land (zodat er nog enig mysterie over hun verleden zou bestaan) valt de film er middenin en krijgen we enkele korte impressies te zien van de diverse veldslagen waar de twee bij betrokken waren. Opvallend genoeg zien deze er allemaal exact hetzelfde uit en zijn paarden, belegeringstuigen of strategieën nergens te bekennen: steeds twee legers in de woestijn die frontaal op elkaar botsen.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Season of the Witch Nieuwsberichten