6,7 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Nederland
100 Min Nederland

Lea Meyer is gelukkig: man Harry adoreert haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks. Kortom; Lea’s leven is perfect totdat Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea’s onverslaanbare humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in psychose en wordt verplicht opgenomen. Aanvankelijk steekt ze de draak met de psychiater, de therapie en met ‘de gekken’ om haar heen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, onder haar onaflaatbare poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt. Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pikken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.

Regie
Antoinette Beumer
Cast
Carice van Houten, Maike Meijer, Marcel Hensema, Waldemar Torenstra, René van 't Hof, Isis Cabolet, Annemieke Bakker, Jaap Spijkers, Bert Luppes, Joke Tjalsma, Lotje van Lunteren, Martijn Nieuwerf, Rik Launspach, Eric van der Donk, Menno Van Beekum, Catharina Haverkamp, Dorijn Curvers, Reinier Bulder, Anke Engels, Matthijs van Nieuwkerk, Myranda Jongeling, Gijs de Lange, Willem de Wolf.
Budget
$ 2.500.000
Release
10.08.2010
Release NL
15.04.2010
Release DVD
28.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoinette Beumer | Cast: Carice van Houten (Lea), Waldemar Torenstra (Harry), Joke Tjalsma (Henriette), Jaap Spijkers (Theo), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2010

Schrijfster Heleen van Royen debuteerde in 2002 met het semiautobiografische De Gelukkige Huisvrouw. Het werd vertaald in zes talen, bewerkt tot een toneelstuk en dus kon een verfilming niet uitblijven. Er werd door de producenten een gok genomen door Antoinette Beumer haar debuut te laten maken als regisseuse, maar met de cast werd op safe gespeeld: Carice van Houten is de ongelukkige huisvrouw, op een manier zoals alleen zij dat kan.

Och wat zijn ze gelukkig: Lea is een aantrekkelijke stewardess en echtgenoot Harry is een succesvol zakenman. Ze wonen in een gigantische villa en hebben twee luxueuze auto’s voor de deur staan. Harry denkt dat een kind hen nog gelukkiger zal maken, maar Lea ziet hier weinig in. Uit liefde voor haar man stemt ze toch toe, wat een verschrikkelijke bevalling tot gevolg heeft. Harry Jr. wordt geboren, maar Lea heeft zo zwaar geleden dat ze een psychose krijgt. Nadat ze haar kind bijna vermoord heeft, wordt ze opgenomen in een gesticht waar ze niet alleen met zichzelf vecht maar ook met haar verleden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

De gelukkige huisvrouw Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Ik vond het juist wel een goeie film, goed acteerwerk en wel goed verhaal. Alleen de plot over haar......"

Schaduwzuster

"...Ik vond het een fijne film om te kijken: het boek vond ik namelijk aanstellerig geschreven, maar de......"

Mish

"...Zware tegenvaller buiten het feit dat Carice m.i.z. wél een ster is..helaas eenzaam schitterend!..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De gelukkige huisvrouw

acties