Green Zone (2010)

Chief Warrant Officer Roy Miller is done following orders

Paul Greengrass twijfelt tussen een politiek statement en ongecompliceerde actie, kiest voor de middenweg en komt met slappe hap op beide fronten.
play

6,5 details

  • 115 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Oorlog
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
  • Spanje
  • Verenigd Koninkrijk
115 Min Frankrijk

Enkele Amerikaanse CIA-agenten onder leiding van Roy Miller gaan in de Irakese woestijn op zoek naar massavernietigingswapens. Ze krijgen daarbij het gezelschap van een buitenlandse correspondente, Lawrie Dayne. Terwijl ze van het ene gevaar in het andere tuimelen, komt er heel wat geheime informatie aan het licht. Miller bekijkt de situatie nu vanuit een andere ooghoek en beseft dat het doel van de missie op de helling staat.

Regie
Paul Greengrass
Cast
Matt Damon, Yigal Naor, Said Faraj, Aymen Hamdouchi, Faycal Attougui, Nicoye Banks, Jerry Della Salla, Sean Huze, Edouard H.R. Gluck, Abdul Henderson, Adam Wendling, Brian Siefkes, Paul Karsko, Robert Miller, Michael J. Dwyer.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 94.882.889
Release
11.03.2010
Release NL
15.04.2010
Release DVD
31.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Greengrass | Cast: Matt Damon (Roy Miller), Greg Kinnear (Clark Poundstone), Brendan Gleeson (Martin Brown), Amy Ryan (Lawrie Dayne), Khalid Abdalla (Freddy), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2010

Bourne in Irak, een label dat Green Zone door velen op voorhand al opgeplakt kreeg. Met Matt Damon als actieheld en Paul Greengrass op de regiestoel is de link natuurlijk ook snel gelegd. De vergelijking pakt echter slecht uit voor Green Zone, die alle slechte elementen uit de Bourneserie overneemt en alle goede elementen links laat liggen. Onrustige en rommelige montage tijdens actiescènes maken een achtervolging helaas maar zelden flitsender. Bij de Bournefilms leverde dat al een vervelende kijkervaring op, maar Green Zone is niet bij machte om dat euvel te compenseren. Al met al is de film een middelmatige, voorspelbare thriller geworden.

Green Zone is fictie, maar zou zo maar werkelijkheid kunnen zijn. Matt Damon speelt militair Roy Miller, die in Irak op zoek is naar massavernietigingswapens. Erg succesvol is zijn eenheid echter niet, want zoals de kijkers al weten, zal Miller niet veel meer dan verlaten fabrieken en ongevaarlijke warenhuizen vinden. Miller is zijn missie dan ook al vrij snel zat en besluit niet langer dom orders op te volgen, maar zelf actie te ondernemen om er achter te komen waarom die massavernietigingswapens nergens te vinden zijn. Miller stuit op een vrij voorspelbare complottheorie en moet alles op alles zetten om de waarheid naar buiten te krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Green Zone Nieuwsberichten

Laatste reacties

SunChaser

"...Slecht, ze hebben het in reclame gebracht als een soort Bourne actie maar het is een heel andere en......"

Pico1111

"...Een sterke oorlog-thriller-drama wat wil je als liefhebber meer? Maar toch zijn er wat minpunten bv......."

WD

"...[quote=benjamin]Paul Greengrass is de regisseur van Bournefilms, die schokkende handcamera had je du......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Green Zone

acties