Babies

Babies (2010)

Everybody loves...

6,6 details

  • 79 Min
  • Documentaire
  • Frankrijk
79 Min Frankrijk

Babies volgt tegelijkertijd het leven van vier kinderen, in Mongolië, Namibië, San Francisco en Tokyo, van geboorte tot de eerste stapjes. Elk shot vertelt een verhaal, als het avontuur van het leven begint.

Alt titel
Bébé(s), Baby(ies)
Regie
Thomas Balmes
Cast
Bayar, Hattie, Mari, Ponijao.
Release
07.05.2010
Release NL
07.10.2010
Release DVD
15.02.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Balmès | Cast: Bayar (zichzelf), Hattie (zichzelf), Mari (zichzelf), Ponijao (zichzelf), e.a. | Speelduur: 79 minuten | Jaar: 2010

Iedereen houdt van baby’s. Daar zijn de makers van deze film zo zeker van dat ze op de poster slechts de ondertitel “Everybody loves…” hebben gezet. Toegegeven: zelfs als je geen kinderwens hebt, zul je best moeten lachen om de grappige situaties waarin de kleintjes terecht komen op hun eerste ontdekkingstocht in de wereld. Gemakkelijk is het ook, want de makers hoeven alleen maar de camera aan te zetten om die momenten vast te leggen. Dat maakt een beetje tot een veredelde compilatie van homevideo’s.

Vier baby’s uit verschillende delen van de wereld zijn de kleine helden in dit grote avontuur. Hattie is de dochter van een welvarend koppel uit San Francisco; Bayar groeit op tussen de kippen en koeien in de Mongoolse steppen; Mari wordt midden in hightech Tokio geboren en Ponijao speelt in het woestijnzand van Namibië. Vier totaal verschillende culturen en omgevingen om in op te groeien dus, want waar Mari driftig op de knoppen van papa’s mobiele telefoon slaat, speelt Ponijao met een afgekloven bot. De film volgt de donderstralen vanaf de geboorte tot aan de eerste stapjes. Pas dan zie je dat ze meer met elkaar gemeen hebben, dan dat ze van elkaar verschillen.

videotrailers & clips