Date Night (2010)

One ordinary couple. One little white lie.

Steve Carell en Tina Fey maken het verschil in vlotte formulefilm.
play

6,0 details

  • 88 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

Phil (Steve Carell) en Claire Foster (Tina Fey) zijn een verstandig, liefdevol stel met twee kinderen en een huis in een buitenwijk van New Jersey. De Fosters doen tijdens hun wekelijkse ‘date’ in de lokale kroeg een poging om de vonk van vroeger te doen oplaaien. Hun gesprekken eindigen al snel in de standaard onderwerpen waar ze het thuis aan de keukentafel ook over hebben. Ze zijn uitgeput door hun werk en de kinderen en hun avondjes uit eindigen zelden in iets romantisch. Nadat twee van hun beste vrienden (een ander getrouwd stel met kinderen in New Jersey) een punt achter hun huwelijk zetten, beginnen Phil en Claire zich zorgen te maken over wat hen te wachten staat: onverschilligheid naar elkaar en uiteindelijk een scheiding. In een wanhopige poging hun avondjes tot een succes te maken en hun huwelijk weer wat leven in te blazen, besluit Phil dat ze het nu eens anders gaan doen. Phil neemt Claire mee uit naar Manhattan, naar het nieuwste trendy restaurant. De Fosters hebben echter geen tafel gereserveerd. In de hoop nog vóór middernacht een tafeltje te krijgen, nemen ze de plaats in van de Tripplehorns, een stel dat niet is komen opdagen. Het lijkt heel onschuldig, wat kan hen gebeuren?

Regie
Shawn Levy
Cast
Mark Wahlberg, Mila Kunis, Mark Ruffalo, James Franco, Steve Carell, Kristen Wiig, William Fichtner, Taraji P. Henson, Tina Fey, Common, Leighton Meester, Jimmi Simpson, Bill Burr, Jonathan Morgan Heit, Savannah Rae.
Budget
$ 55.000.000
Opbrengst
$ 152.263.880
Release
08.04.2010
Release NL
06.05.2010
Release DVD
07.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Shawn Levy | Cast: Steve Carell (Phil Foster), Tina Fey (Claire Foster), Taraji P. Henson (Detective Arroyo), Mark Wahlberg (Holbrooke), Jimmi Simpson (Armstrong), Mila Kunis (Whippit), Mark Ruffalo (Brad Sullivan), Common (Collins), Leighton Meester (Katy), William Fichtner (Frank Crenshaw), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2010

Steve Carell en Tina Fey hebben zich in de afgelopen jaren weten op te werken tot twee van de meest geliefde komieken in Hollywood. Een aantal degelijke films heeft daar zeker aan bijgedragen, maar het grote succes kwam toch vooral door hun bijdragen aan de populaire televisieseries The Office en 30 Rock, waarvoor ze allebei een Emmy kregen. Om Carell en Fey met hun vergelijkbare humor samen in een film te casten is een prima idee waarbij succes verzekerd lijkt, maar in Date Night is hun aanwezigheid jammer genoeg niet de gehoopte garantie voor kwaliteit. Het is gelukkig wel de redding van wat onder andere omstandigheden een zeer middelmatige actiekomedie zou zijn geworden.

Het gebeurt niet vaak dat een Engelse filmtitel uitleg behoeft, maar in dit geval is het wel op zijn plaats. Het tamelijk Amerikaanse verschijnsel ‘date night’ heeft betrekking op een wekelijkse avond waarop een al langer getrouwd koppel samen uitgaat, om zo even verlost te zijn van de dagelijkse beslommeringen en verplichtingen (al dan niet betrekking hebbend op de kinderen) en de daaruit onvermijdelijk voortkomende huwelijkse stress. Het door Carell en Fey gespeelde echtpaar Phil en Claire uit New Jersey houdt deze wekelijkse traditie goed in stand maar merkt dat deze avondjes, net zoals de rest van hun leven, een zekere sleur beginnen te vertonen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Date Night Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Leuke film, maar meer is het ook niet. Tina Fey is leuk om zien en ondanks de grote namen in de cas......"

Date Night

acties