Nieuwe Steve Carell moet Titans verslaan

Actiekomedie Date Night beleeft première.

Bram de Groot 9 april 2010 22:41 in Algemeen
Waar normaal gesproken in Nederland de films op donderdag in première gaan, is dat in de VS op de vrijdagavond. Hierdoor wordt er vaak gesproken over een "opening weekend" van een nieuwe release. Hieronder een voorbeschouwing op dit weekend.

De enige grootschalige landelijke releas in de States is:

1. Date Night
De actiekomedie Date Night is de volgende film van komiek en acteur Steve Carell. Hij spant samen met actrice Tina Fey in de film van regisseur Shawn Levy (Night at the Museum, 2006). De verwachtingen zijn hooggespannen omdat Carell toch wel een lieveling is van het Amerikaanse publiek. Bekijk hieronder een clip uit de komedie:

2. Letters to God
Het drama Letters to God wordt op een minder grote schaal verspreid dan bovenstaande. Deze release heeft ook een veel serieuzer karakter, aangezien de vreselijke ziekte kanker bij kinderen centraal staat. Onlangs zagen we dit onderwerp nog in de film My Sister's Keeper met Cameron Diaz. Hieronder zie je de trailer:


Andere releases
Er zijn drie kleinschalige filmreleases met de horrorthriller After.Life, het drama La Mission en de thriller The Square. Het muziekdrama The Runaways krijgt een grotere verspreiding.

Voorspelling Box Office
Hieronder zie je een overzicht van de 10 films die naar verwachting in de Top 10 staan van de Weekend Box Office in de States. Dit is een voorspelling van enkele honderden leden van de toonaangevende website Box Office Mojo. Achter de films staat de verwachte opbrengst. Daaraan is toegevoegd welke films hun première beleven.

1. Date Night - $30.7 miljoen PREMIERE
2. Clash of the Titans - $28.0 miljoen
3. How to Train Your Dragon - $19.7 miljoen
4. Tyler Perry's Why Did I Get Married Too? - $13.8 miljoen
5. The Last Song - $9.0 miljoen
6. Hot Tub Time Machine - $5.4 miljoen
7. Alice in Wonderland 3-D - $5.1 miljoen
8. The Bounty Hunter - $4.1 miljoen
9. Diary of a Wimpy Kid - $3.7 miljoen

Aankomende maandag volgen de daadwerkelijk behaalde resultaten over dit bioscoopweekend in de States.

NieuwsFilm