The Sorcerer's Apprentice (2010)

A job so great, it's magic.

Een door Jerry Bruckheimer geproduceerd toverfestijn, waarbij het visuele vuurwerk de personages overschaduwt.
play

5,6 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

De machtige tovenaar Balthazar Blake laat zijn leerling , die hij traint om het tegen de magische krachten van de onderwereld op te nemen, alleen achter in zijn laboratorium met een magische bezem. Als de bezem zijn eigen wil krijgt loopt het één en ander behoorlijk uit de hand.

Regie
Jon Turteltaub
Cast
Nicolas Cage, Monica Bellucci, Teresa Palmer, Toby Kebbell, Jay Baruchel, Alfred Molina, Alice Krige, Peyton List, Robert Capron, Omar Benson Miller, Jake Cherry, Wai Ching Ho, Jason R. Moore, Gregory Woo, James A. Stephens, James A. Stephens.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 215.283.991
Release
13.07.2010
Release NL
29.07.2010
Release DVD
14.12.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Turteltaub | Cast: Nicolas Cage (Balthazar Blake), Jay Baruchel (Dave), Alfred Molina (Maxim Horvath), Teresa Palmer (Becky Barnes), Toby Kebbell (Drake Stone), Monica Bellucci (Veronica) e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2010

Zeventig jaar geleden leverde de Walt Disney studio’s één van hun meest gewaagde producties ooit af: . De film – die een reeks geanimeerde segmenten aan elkaar koppelt onder begeleiding van klassieke muziek – is voor de studio’s nog altijd een toonbeeld van artistieke ambitie, maar bovenal is het een wonderschone fantasie. Dansende nijlpaarden en vliegende walvissen deden de titel eer aan, maar de echte magie kwam van Mickey Mouse als tovenaarsleerling. Zijn gestuntel met een levende bezemsteel maakte van het meest memorabele en fantasievolle segment. Onder Jerry Bruckheimer’s vlag mocht dat worden uitgebouwd tot een live-action speelfilm, waarin bombastische special effects op de voorgrond treden.

Een tovenaarsleerling, dat hebben we vaker gehoord. De verleiding is daarom groot om te bestempelen als Bruckheimer’s antwoord op . Toch heeft de film, geregisseerd door Jon Turteltaub, eerder overeenkomsten met een productie als , waarin visuele donderslagen de boventoon voeren en personages op de tweede plaats komen. Wederom moet het hedendaagse New York het ontgelden tegen een bulk aan magische krachten en mythische wezens.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

The Sorcerer's Apprentice Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Goed geacteerd, mooie effects, een cliché verhaal en degelijke actie. Geen topper maar ook geen bagg......"

Tarkus

"...Deze film valt best mee. Prima Nicolas Cage en Alfred Molina, maar de andere hoofdrol van Jay Baruch......"

Lord Voldemort

"...Stukken beter dan ik had verwacht. Een [b]9/10[/b] Nic Cage, Disney Epic, geweldige SFX, wat kan er......"

The Sorcerer's Apprentice

acties