Hotel Transylvania

Hotel Transylvania (2012)

Where monsters go to get away from it all

Een mooi vormgegeven en dynamische animatiefilm die door zijn cartooneske stijl alleen voor de doelgroep te genieten zal zijn.
play

6,0 details

  • 91 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

In de 3D animatiefilm is de alom bekende Dracula een overbezorgde vader die continu waakt over de veiligheid van zijn dochter Mavis. Dracula waarschuwt haar voor de vreselijke gevaren buiten zijn huis en besluit vervolgens een luxe verblijfplaats te openen waar monsters heen kunnen gaan zonder bang te hoeven zijn voor mensen. Maar dan checkt er plotseling een doodnormale kerel genaamd Jonathan in en deze ziet Dracula's dochter wel zitten.

Alt titel
Hotel Transylvania 3D, Hotel Transsylvanië: Hotel Vol Monsters
Regie
Genndy Tartakovsky
Cast
Fran Drescher, Jon Lovitz, Steve Buscemi, Adam Sandler, David Spade, Brian George, Molly Shannon, Jackie Sandler, Chris Parnell, Kevin James, Luenell, Andy Samberg, Selena Gomez, Cee-Lo, Brian Stack.
Budget
$ 85.000.000
Opbrengst
$ 358.375.603
Release
27.09.2012
Release NL
20.12.2012
Release DVD
16.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Genndy Tartakovsky | Cast (stemmen): Adam Sandler / Charly Luske (Dracula), Andy Samberg / Ferry Doedens (Jonathan), Selena Gomez / Liza Sips (Mavis), CeeLo Green / Fernando Halman (Murray / Mummie), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2012

Hotel Transsylvanië: Hotel Vol Monsters is al sinds 2006 in ontwikkeling en heeft in al die jaren minstens zoveel regisseurs gehad. In 2011 nam Genndy Tartakovsky het roer over van Chris Jenkins en Todd Wilderman, de schrijvers van Surf’s Up. Tartakovsky is voornamelijk bekend als het brein achter Cartoon Network-series als Dexter’s Laboratory, Samurai Jack en Star Wars: Clone Wars. Met Hotel Transsylvanië maakt hij zijn eerste avondvullende animatiefilm.

In Hotel Transsylvanië runt graaf Dracula een hotel waar zijn medemonsters kunnen ontspannen. Ver verwijderd van de dagelijkse realiteit van achterna gezeten worden door boze dorpelingen met fakkels en hooivorken. Zijn dochter Mavis kan daarentegen juist niet wachten op haar honderdachttiende verjaardag, waarop zij eindelijk de wijde wereld in mag trekken. Als juist op de dag van haar verjaardagsfeestje de nietsvermoedende backpacker Jonathan het hotel binnenloopt, moet Dracula opnieuw alles op alles zetten om de boze mensenwereld buiten de deur te houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Hotel Transylvania Nieuwsberichten