The Tourist (2010)

The Perfect Trip - The Perfect Trap

Zelfs Depp en Jolie kunnen deze film niet redden. The Tourist is een passieloze, saaie film die op geen enkel vlak weet uit te blinken en snel in de vergetelheid mag raken.
play

4,8 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
  • Italië
  • Verenigd Koninkrijk
103 Min Verenigde Staten

In The Tourist speelt Depp een Amerikaanse toerist die in een web van intriges verzeild raakt door een een vrouwelijke Interpol agent (Jolie). Deze probeert op haar beurt een crimineel te achterhalen die eens haar geliefde was.

Regie
Florian Henckel von Donnersmarck
Cast
Johnny Depp, Angelina Jolie, Paul Bettany, Timothy Dalton, Rufus Sewell, Alessio Boni, Raoul Bova, Steven Berkoff, Julien Baumgartner, François Vincentelli, Bruno Wolkowitch, Marc Ruchmann, Daniele Pecci, Giovanni Guidelli, Christian De Sica.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 278.346.189
Release
10.12.2010
Release NL
20.01.2011
Release DVD
24.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Florian Henckel von Donnersmack | Cast: Angelina Jolie (Elise Clifton-Ward), Johnny Depp (Frank Tupelo), Paul Bettany (inspecteur John Acheson), Timothy Dalton (hoofdinspecteur Jones), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2010

Verwachtingen moet je niet onderschatten. Ze kunnen een film maken of breken. Films die je met laaggespannen verwachtingen tegemoet treedt, pakken soms verrassend leuk uit, terwijl hooggespannen verwachtingen vaak op een teleurstelling uitdraaien. Denk bijvoorbeeld aan het onlangs verschenen Red. Alle ingrediënten zijn aanwezig: wereldklasse acteurs, een uitstekende comic als basis en een niet onverdienstelijke regisseur aan het roer. Critici met hoge verwachtingen sabelden de film genadeloos neer. Filmliefhebbers die daardoor hun verwachtingen naar beneden bijstelden, vonden de film veelal erg vermakelijk. Ook van The Tourist werd veel verwacht, maar ook deze film werd door critici de grond in geboord. Helaas hadden ze het dit keer bij het rechte eind: The Tourist is een aanfluiting die iedereen kan missen als kiespijn.

Amerikaans toerist en wiskundeleraar Frank Tupelo wordt in een trein verleid door de prachtige Elise. Ze neemt hem zelfs mee naar haar zeer exclusieve suite in Venetië, en ook een kus blijkt er nog af te kunnen. Dan breekt echter de hel los voor de timide Amerikaan: Russische gangsters beginnen op hem te schieten en Frank is genoodzaakt zich al rennend over Venetiaanse daken uit de voeten te maken. Vanaf dat moment is niks meer normaal in het anders zo rustige leven van de toerist en raakt hij verstrengeld in zaken waar hij zijn vakantie liever niet aan had verspild.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The Tourist Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...deze film voor het eerst gezien en hoewel je de film geinteresseerd uitkijkt blijf je telkens hopen......"

Secret1994goesFilm

"...[b]The Tourist (2010)[/b] Leuk filmpje waarvan je de plottwist , of ik in ieder geval toch, van ver......"

hansbeer

"...Leuke film om één keer gezien te hebben, niks meer en niks minder, wel storend vond ik hoe Jolie in......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Tourist

acties