Leap Year (2010)

Anna planned to propose to her boyfriend on February 29th. This is not her boyfriend.

Voorspelling: iedereen die dit romantisch vindt zal minimaal één keer in zijn of haar leven scheiden.
play

5,2 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Ierland
100 Min Verenigde Staten

In de film Leap Year gaat Anna (Amy Adams) naar Dublin om haar vriendje Jeremy (Adam Scott) ten huwelijk te vragen. Helaas gooit het slechte weer roet in het eten en moet ze vertrouwen op de Ierse hoteleigenaar Declan (Matthew Goode) om haar te helpen. Van het een komt het ander.

Regie
Anand Tucker
Cast
Amy Adams, Matthew Goode, John Lithgow, Adam Scott, Ian McElhinney, Kaitlin Olson, Dominique McElligott, Pat Laffan, Maggie McCarthy, Alan Devlin, Tony Rohr, Peter O'Meara, Noel O'Donovan, Macdara Ó Fatharta, Mark O'Regan.
Budget
$ 19.000.000
Opbrengst
$ 29.922.472
Release
08.01.2010
Release NL
08.07.2010
Release DVD
29.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Anand Tucker | Cast: Amy Adams (Anna Brady), Matthew Goode (Declan), Adam Scott (Jeremy), John Lithgow (Jack Brady), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2010

Wat zou er gebeuren na de aftiteling van de gemiddelde romantisch komedie? Een vraag waar de meeste kijkers al zwijmelend wellicht niet direct mee bezig zijn, maar die naar alle waarschijnlijkheid meestal op de volgende manier te beantwoorden is: de sleur komt in de o zo leuke relatie en uiteindelijk zullen de voor elkaar bestemden uit elkaar gaan. Helaas is dit helemaal geen cynische gedachte, want het leeuwendeel van de relaties is in onze maatschappij nu eenmaal geen lang leven beschoren. Niet voor niets kent onze samenleving huwelijkse voorwaarden. Want ook al zeggen we ‘ja’, we bedoelen ‘misschien’. Leap Year legt deze kwalijke zaak zonder het te weten bloot.

Leap Year draait om Anna, in alles de moderne vrouw waar onze maatschappij zo trots op is en waarmee we de laatste jaren doodgegooid worden in romantische komedies. Ze maakt carrière en deinst nooit terug als de handen uit de mouwen gestoken moeten worden. Haar vriend Jeremy voldoet helaas niet aan het moderne eisenpakket voor de man. De twee hebben al lang een relatie, waardoor de romantiek niet altijd meer is zoals vroeger. Daarbij is Jeremy net iets te gedreven en degelijk. Zelfs tijdens een romantisch etentje praat hij nog gepassioneerd over zijn werk, en in geval van brand zijn elektrische apparaten (want die bevatten de foto’s) voor hem het belangrijkste om te redden. Eigenlijk niets mis mee, maar Leap Year brengt het alsof hij zo snel mogelijk aan de kant gezet moet worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Leap Year Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Volksplein

"...De droge en soms een tikje zwarte humor in deze film is echt helemaal mijn ding. Daarbij ben ik stie......"

SunChaser

"...Goede romcom. Als je er van houdt is dit echt je ding...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Leap Year

acties