Lost in Space (1998)

Get Lost!

Reviews (2)

GiLuX

Avatar

Tja... dit is weer eens zo'n film die gebaseerd is op 1 gegeven en dan wordt zo'n anderhalf uur gevuld met wat cgi stuff en aktie in space voordat de clue op tafel komt.
beetje wat stephen king in zijn boeken ook doet.
zodra je de clue weet is het verhaal meteen niet meer interessant.
het gegeven an sich is interessant om over te filosoferen maar je zit dan een film lang te kijken en dan aan het eind wordt dat gegeven onthult.
dan denk je :"aha, ohja.. grappig gegeven" en thats it.
deze film laat dus een behoorlijk onbevredigend gevoel achter... elke keer dat die film genoemd wordt laat weer zo'n vlaagje van onbevrediging door je hersen pan waaien.

beter gewoon niet kijken.

KW

Avatar

Over IMDB:
Bij IMDB zijn bepaalde soorten films snel hoog aangeschreven. Als je van dat soort houdt heb je ook wat aan die rating, maar ik kan me heel goed voorstellen dat mensen zich niet kunnen plaatsen bij deze 'gebruikersgroep'. Wat voor een soort films ik bedoel is wat moeilijk te omschrijven, maar kijk eens naar IMDB top 250 en je zult zien welke films IMBD-mensen boeiend vinden. Godfather, Pulp Fiction en 'One Flew Over the Cookoo's Nest' vind ik typisch IMDB films. Oppervlakkige films zul je niet zo snel hoog terug vinden in de ranglijst.
Over de film:
Wie van space films houdt zit goed. De karakters zijn nou niet echt boeiend, maar de special effects wel. Ach... en de verhaallijn zorgt min of meer dat die special effects aan een draadje van betekenis blijven hangen. Op het einde lijkt het iets boeiender te worden (verhaal). Maar op een 'stunning performance'-gevoel na afloop hoef je niet te rekenen.