Ninja

Ninja (2009)

Reviews (3)

Magalaan

Avatar

Goede film. Prachtige gevecht scenes en veel afwisseling erin. waardoor je je geen moment verveelt.

Zeker de stereotypen ontbreken niet, maar zijn niet hinderlijk aanwezig. Het verhaal heeft weinig verrassende wendingen, maar bij dit soort films is het al een uitzondering dat er een verhaal inzit. De karakters zijn wat cartoonesk maar ook dat is eigen aan het genre.

De film slaagt omdat het juist de pretenties ontbeert. Geen misplaatste overacting, geen onzinnige hoogstandjes, gewoon een goed gemaakte vechtfilm waarin de goede tegen de slechte vecht, met de voorspelbare afloop, zoals we dat graag willen zien.

jaime91

Avatar

Ik moet een beetje terugkomen op mijn eerdere reactie. Want ik vind juist niet dat Adkins dit soort films moet overslaan, aangezien ik de afgelopen tijd ook films met hem gezien heb waarin hij niet zoveel ass kickt en die films zijn dodelijk saai!

Dus zolang Adkins botten breekt vind ik het helemaal prima. En dat deze film dan ontzettend cheesy is, ach ja hij vermaakt wel. Ben benieuwd naar de sequel.

jaime91

Avatar

Ja hij is inderdaad ontzettend cheesy en vrij slecht maar ik denk dat de film dat zelf ook wel weet althans dat mag ik hopen. Je moet hem ook totaal niet serieus nemen,ik zie dit meer als een soort van reboot of homage van de American Ninja films met Michael Dudikoff (waar the fuck is die man gebleven trouwens) en de jaren 80/90 actiefilms. Maja who cares about Dudikoff nu je Scott Boyka Adkins hebt!!

Ja wat moet je hier nog meer over zeggen? Het slechtste stukje vond ik overigens dat moment dat die Ninja als een soort van fake batman achtig iemand van een gebouw vliegt met zijn batwings. O+ En Scott Adkins ziet er in zijn Ninja pak uit alsof ie van de Power Rangers set is weggelopen wat niet zo heel vreemd is omdat Florentine ook verantwoordelijk was voor Power Rangers Time Force. En dat zie je (helaas) verdomd goed terug.

Maar laat ik niet teveel gaan haten want ik vind Adkins echt enorm badass maar deze film had ie beter over kunnen slaan. Als homage aan de jaren 90 Jean-Claude Van Damme martial arts films of American Ninja reboot is ie prima maar de cheesfactor is zo enorm hoog dat je hier niets achter moet gaan zoeken. Pak de popcorn en een lekker koud biertje erbij en ga achterover zitten en kijk en denk VOORAL niet logisch na. Dat zijn de enige tips die ik hierbij kan geven. :+