Exam (2009)

Spannende psychologische thriller die sterk gebruik maakt van minimalistische middelen, maar het aan het einde voor zichzelf verpest.
play

6,3 details

  • 101 Min
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
101 Min Verenigd Koninkrijk

In Exam worden acht verschillende personen bij elkaar geplaatst, die solliciteren op een hoge functie. Het examen voor de job is echter een stuk anders dan ze hadden verwacht.

Regie
Stuart Hazeldine
Cast
Gemma Chan, Colin Salmon, Chukwudi Iwuji, Jimi Mistry, Pollyanna McIntosh, Luke Mably, Nathalie Cox, Adar Beck, Chris Carey, John Lloyd Fillingham.
Release
19.06.2009
Release NL
22.07.2010
Release DVD
16.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Stuart Hazeldine | Cast: Luke Mably (White), Nathalie Cox (Blonde), Adar Beck (Dark), Chukwudi Iwuji (Black), John Lloyd Fillingham (Deaf), Colin Salmon (Invigilator), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2009

Examens zijn altijd naar. Is het niet vanwege de spanning vooraf, dan wel door de deprimerende ruimtes waar de examens eigenlijk altijd gehouden worden. Als het vervolgens ook nog eens om een examen van levensbelang gaat is de spanning helemaal te snijden. Exam maakt zeer sterk gebruik van dit gegeven en creëert hiernaast met minimale middelen een zeer claustrofobische setting. Acht kandidaten, één droombaan, één afgesloten ruimte en één vraag. Veel hoeft er helemaal niet nodig te zijn voor een spannende psychologische thriller.

 

Exam speelt zich af in de nabije toekomst. De kredietcrisis is blijkbaar nog in volle gang, want acht mensen zijn bereid werkelijk alles te doen voor een goede baan. Wat voor baan dit is? Niet alleen krijgt de kijker dit niet te weten, de kandidaten zelf hebben ook slechts vermoedens. Wel hebben ze het al geschopt tot de laatste sollicitatieronde. In deze ronde worden ze 80 minuten opgesloten in een afgesloten kamer met een bewaker. In deze tijd moeten ze het antwoord op één vraag zien te vinden. Makkelijk wordt het ze echter niet gemaakt, want ook de vraag is nog onbekend.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Exam Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Een beetje een Saw-achtig verhaal, de 'game' proberen te winnen vanuit 1 lokaal, maar dan veel milde......"

DashX

"...Film begon sterk. Maar aan het einde van de film wil je met je hand tegen je hoofd slaan en diep zuc......"

X-s3ss!v3

"...Lijkt me een beetje in de trend van ''The Experiment''. Ga hem zeker wel kijken...."

Exam

acties