Brooklyn's Finest (2009)

This is War. This is Brooklyn.

Ambitieuze politiethriller van de regisseur van Training Day kan ondanks slimme vertelstructuur niet verbloemen een slappe herhalingsoefening te zijn.
play

5,9 details

  • 132 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
132 Min Verenigde Staten

Het verhaal van drie agenten in Brooklyn uit verschillende onderdelen van het korps. Na een tijd kruisen hun wegen als ze met dezelfde misdaad te maken krijgen.

Regie
Antoine Fuqua
Cast
Richard Gere, Wesley Snipes, Ethan Hawke, Don Cheadle, Vincent D'Onofrio, Ellen Barkin, Michael K. Williams, Logan Marshall-Green, Will Patton, Lili Taylor, Brian F. O'Byrne, Armando Riesco, Jesse Williams, Wass Stevens, Wade Allain-Marcus, Shannon Kane.
Budget
$ 17.000.000
Opbrengst
$ 29.536.299
Release
16.01.2009
Release NL
29.07.2010
Release DVD
12.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoine Fuqua | Cast: Richard Gere (Eddie), Ethan Hawke (Sal), Wesley Snipes (Caz), Don Cheadle (Tango), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2010

Goede politieagenten zijn altijd corrupt. Om echt een verschil te maken is het namelijk maar al te vaak noodzakelijk de regels aan je laars te lappen, bewijsmateriaal te vervalsen en smerige dealtjes met allerhande criminelen te sluiten. Bijna tien jaar geleden ging het ijzersterke Training Day precies hierover. Met Brooklyn’s Finest probeert regisseur Antoine Fuqua met vergelijkbare thema’s Training Day nog eens dunnetjes over te doen. Alhoewel, dunnetjes is niet het goede woord. De ambities liggen dit maal namelijk veel hoger door de drie losstaande verhaallijnen die uiteindelijk fataal met elkaar in aanraking komen. De opzet is ambitieus, maar de uitwerking is gesneden koek. Als je een simpele politiethriller maakt, kom daar dan ook gewoon eerlijk voor uit.

Verhaallijn één draait om Eddie (Richard Gere), een oude politieagent die over een paar dagen met pensioen zal gaan. In zijn laatste dagen moet hij alleen nog wel een jong broekie inwerken. Eddie heeft er weinig zin in, hij brengt zijn tijd liever door met een jonge prostituee op wie hij verliefd is geworden. In de tweede verhaallijn leren wij Tango (Don Cheadle) kennen. Na jaren undercover te hebben gewerkt krijgt hij nu eindelijk promotie. Ook hij heeft echter nog één taak te volbrengen: zorgen dat zijn beste vriend Caz (Wesley Snipes) de wet overtreedt zodat hij gepakt kan worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Brooklyn's Finest Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

hansbeer

"...Goeie film maar niet zo bijzonder, en gelukkig geen sappig Hollywood einde, goed acteerwerk ook van......"

Edwinem

"...Hoop bekenden van "The Wire"...."

Falconetti

"...Sterke film, maar wel met een sombere en rauwe kijk op politiewerk. Acteurs zijn zeer overtuigend. V......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Brooklyn's Finest

acties