The Town (2010)

Welcome to the bank robbery capital of America.

Heerlijke bankovervalthriller van Ben Affleck heeft slechts één minpunt: Affleck speelt zelf de hoofdrol.
play

7,5 details

  • 125 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
125 Min Verenigde Staten

De meedogenloze bankovervaller Doug MacRay (Ben Affleck) wordt tijdens een klus verliefd op bankmanager Claire Keesey (Rebecca Hall). Doug wil een nieuw leven in een andere stad met haar opbouwen, maar de FBI zit hem op zijn hielen en zijn bendeleden twijfelen aan zijn loyaliteit. Hoe krijgt Doug dit voor elkaar zonder Claire in levensgevaar te brengen? Oscarwinnaar Ben Affleck regisseert en speelt in de misdaadthriller The Town.

Regie
Ben Affleck
Cast
Ben Affleck, Jeremy Renner, Blake Lively, Rebecca Hall, Jon Hamm, Chris Cooper, Pete Postlethwaite, Titus Welliver, Slaine, Owen Burke, Brian Scannell, Corena Chase, Tony V., Kerri Dunbar, Dennis McLaughlin.
Budget
$ 37.000.000
Opbrengst
$ 154.026.136
Release
15.09.2010
Release NL
21.10.2010
Release DVD
08.02.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Affleck | Cast: Ben Affleck (Doug MacRay), Rebecca Hall (Claire Keesey), Jeremy Renner (Jem Coughlin), Jon Hamm (Adam Frawley), Pete Postlethwaite (Fergus Colm), Chris Cooper (Stephen MacRay), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2010

Met The Town wordt Charlestown in Boston, Massachusetts bedoeld. Van de ruim driehonderd jaarlijkse bank- en roofovervallen in Boston wordt het merendeel gepleegd door daders uit deze kleine wijk. Chuck Hogan schreef het bekroonde boek Prince of Thieves waarin deze wijk en een kleine groep criminele vrienden centraal staan. Producent Graham King was gecharmeerd van het boek dat het genre van de bankovervalthriller combineert met dat van het romantische drama. Vanwege Afflecks succesvolle speelfilmdebuut Gone Baby Gone vroeg King hem om de film te regisseren. Een goede keus, maar helaas besloten de beide heren vervolgens dat Affleck zelf de hoofdrol moest vertolken.

Die hoofdpersoon is Doug MacCray. Hij groeide op in het Charlestownmilieu waarin het bankovervallervak van vader op zoon wordt doorgegeven. Vader Stephen MacRay zit voor de rest van zijn leven in de gevangenis, maar desondanks is het niet meer dan logisch dat Doug een groep vrienden heeft verzameld met wie hij een bende meedogenloze bankovervallers vormt. Eén van hen is de bikkelharde Jem die als een broer is voor Doug. Als Jem bij één van hun overvallen korte tijd bankmanager Claire Keesey gijzelt, veranderen de zaken steeds drastischer. Omdat Keesey vlakbij blijkt te wonen worden de jongens nerveus. Doug besluit contact met haar te zoeken en hun relatie groeit uiteindelijk uit tot een gepassioneerde romance. Ondertussen weet Keesey nog altijd niets van haar eerdere ontmoeting met Doug in de bank. Daarnaast zit de FBI in de vorm van Adam Frawley de bende steeds meer op de hielen.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

The Town Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...wat mij betreft een erg goede actiefilm in dit genre met een cast die zonder uitzonderingen op zijn......"

hansbeer

"...De cijfer is wat mij betreft te hoog; een gewone actiefilm, leuk om te zien, maar niet iets om te on......"

meneeraart

"...Prachtig verhaal Mooie film, Mooie 9e waard. :W..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Town

acties