Hugo (2011)

Unlock the secret

De hooggespannen verwachtingen worden volledig waar gemaakt: Hugo is pure filmmagie voor filmliefhebbers van alle leeftijden.
play

7,7 details

  • 126 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Familiefilm
  • Mystery
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten

Hugo vertelt het verhaal van een weesjongetje dat stiekem in een treinstation in Parijs woont. Hij ontdekt dat er een mysterieus verband bestaat tussen het overlijden van zijn vader, zijn humeurige buurman, de eigenaar van de speelgoedwinkel en een hartvormig slot waarvoor geen sleutel lijkt te bestaan. Samen met een excentriek meisje probeert hij het geheimzinnige raadsel op te lossen.

Alt titel
The Invention of Hugo Cabret
Regie
Martin Scorsese
Cast
Jude Law, Chloe Moretz, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Christopher Lee, Ray Winstone, Asa Butterfield, Michael Stuhlbarg, Emily Mortimer, Richard Griffiths, Helen McCrory, Frances de la Tour, Gulliver McGrath, Kevin Eldon, Shaun Aylward.
Budget
$ 170.000.000
Opbrengst
$ 180.864.507
Release
23.11.2011
Release NL
16.02.2012
Release DVD
12.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Scorsese | Cast: Asa Butterfield (Hugo Cabret), Chloë Grace Moretz (Isabelle), Ben Kingsley (George Méliès), Sacha Baron Cohen (Stationschef), Ray Winstone (Oom Claude), Emily Mortimer (Lisette), Christopher Lee (Monsieur Labisse), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2011

Martin Scorsese is een grootheid in de filmindustrie. Niet alleen heeft hij een groot aantal klassiekers op zijn naam staan, maar tevens vertoont zijn werk een ongekende verscheidenheid. Waar veel regisseurs zich beperken tot enkele genres, heeft Scorsese zich inmiddels vrijwel het hele scala eigen gemaakt. Van psychologische thriller (Shutter Island) tot maffiafilm (Goodfellas) en van documentaire (Shine a Light) tot historisch drama (The Last Temptation of Christ; Scorsese toont zich een meester in alles. Toen bekend werd dat hij aan de familiefilm Hugo werkte, was dan ook niet de vraag óf het een goede film zou worden, maar hoé Scorsese dit voor hem onbekende genre zou benaderen. De gekozen invalshoek werkt magistraal en het is ondenkbaar dat de film in een andere vorm dezelfde impact zou hebben.

Na de dood van zijn vader neemt Hugo zijn intrek in een treinstation in het Parijs van de jaren dertig. Daar gebruikt hij de vaardigheden die hij van zijn vader en oom heeft geleerd om de klokken lopende te houden en andersoortige raderwerken te maken of te repareren. Zijn belangrijkste bezit is een ‘automaton’, een mechanische pop die de laatste connectie met zijn vader is. De betekenis van het voorwerp wordt hem pas duidelijk als hij op één van zijn avonturen een oude man en zijn peetdochter tegen het lijf loopt. Naarmate Hugo meer te weten komt over de man en zijn relatie tot de pop, ontdekt hij ook meer over de prachtige wereld van film.

videotrailers & clips

alle artikelen (21)

Hugo Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Ik had hier veel meer van verwacht, vooral vd robot. Het verhaal kabbelt maar wat voort en is niet......"

Darthmar

"...[quote=chuz]programma verandering. We krijgen de karate shit voorgeschoteld. Ik had zin in een goede......"

chuz

"...Programma verandering. We krijgen de karate shit voorgeschoteld. Ik had zin in een goede film. DE KA......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hugo

acties