Haywire

Haywire (2011)

They left her no choice.

Degelijke spionagethriller van Steven Soderbergh, maar de sterrencast wordt niet ten volste benut.
play

6,0 details

  • 93 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Ierland
93 Min Verenigde Staten

'Black Ops'-militaire Mallory Kane zint op wraak nadat ze is verraden tijdens een missie. Ondertussen moet ze zien te ontkomen aan de internationale klopjacht die op haar is geopend.

Regie
Steven Soderbergh
Cast
Debby Lynn Ross, Michael Douglas, Ewan McGregor, Michael Angarano, Antonio Banderas, Lluís Botella Pont, Eddie J. Fernandez, Michael Fassbender, Anthony Brandon Wong, Channing Tatum, Gina Carano, Julian Alcaraz, Aaron Cohen, Maximino Arciniega, James Flynn.
Budget
$ 23.000.000
Opbrengst
$ 33.372.606
Release
31.12.2011
Release NL
29.03.2012
Release DVD
24.07.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Soderbergh | Cast: Gina Carano (Mallory Kane), Ewan McGregor (Kenneth), Michael Douglas (Coblenz), Antonio Banderas (Rodrigo), Channing Tatum (Aaron), Michael Fassbender (Paul), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2011

Steven Soderbergh is een regisseur die zich niet graag beperkt tot één genre. Bij elke film die hij maakt probeert hij een originele invalshoek te vinden. Een jaar of tien geleden beleefde hij zijn hoogtijdagen met films als Erin Brockovich, Traffic en Ocean’s Eleven, maar inmiddels zijn de successen dunner gezaaid. Ditmaal probeert hij het met een onvervalste spionagethriller. Haywire is een film die vanaf de eerste scène volgepakt zit met actie en de kijker weinig tijd geeft om bij te komen. Rondom hoofdrolspeelster Gina Carano ontvouwt zich een web van intriges waarbinnen iedereen het op haar gemunt lijkt te hebben.

Met Haywire heeft Soderbergh de beschikking over een sterrencast die er niet om liegt: Ewan McGregor, Channing Tatum, Michael Douglas, Antonio Banderas en Michael Fassbender maken allen hun opwachting. Naast deze topbezetting heeft Soderbergh wederom een bijzondere hoofdrolspeelster weten te strikken. Nadat hij in 2009 in zijn filmThe Girlfriend Experience pornoactrice Sasha Grey castte, kiest hij nu voor martial-artsster Gina Carano.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Haywire Nieuwsberichten