Blu-Ray Review: Haywire

Steven Soderbergh en een enorme cast weten alleen de critici te overtuigen.


Regie: Steven Soderbergh | Cast: Gina Carano (Mallory Kane), Ewan McGregor (Kenneth), Michael Douglas (Coblenz), Antonio Banderas (Rodrigo), Channing Tatum (Aaron), Michael Fassbender (Paul), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 29 maart 2012 | Retail release: 16 augustus 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands | Uitgever: A-Film | EAN: 8716777937082 | FilmTotaal Recensie

Dat critici en het publiek wel eens van mening verschillen bleek overduidelijk na verschijning van Steven Soderberghs Haywire. Terwijl een groot gedeelte van internationale filmcritici de actie-thriller positief (RT = 81%) beoordeelde, waren de reacties van de normale bioscoopgangers een stuk negatiever (IMDb = 5,9, FT = 5,7) van aard. Ook aan de wereldwijde box office vielen de resultaten wat tegen, aangezien het niet verder kwam dan zo'n $31 miljoen. Overigens past het wel een beetje bij de Oscarwinnende regisseur Soderbergh, aangezien hij al jaren fraaie en/of financieel succesvolle films afwisselt met zwakke(re) en matig presterende titels. In het geval van Haywire was het echter extra teleurstellend aangezien de cast bestond uit namen als Gina Carano, Channing Tatum, Ewan McGregor, Michael Douglas, Antonio Banderas en Michael Fassbender. Ook opvallend is de wereldwijde verschijningskalender. Eind januari verscheen het in de States, eind maart draaide het in Nederland en pas in juli kwam het uit in Frankrijk. Opvallend genoeg moet de actie-thriller nog in Japan gaan draaien. Onlangs bracht A-FIlm de film uit op Dvd en Blu-ray.

SYNOPSIS
In Haywire zint 'Black Ops'-militaire Mallory Kane op wraak nadat ze is verraden tijdens een missie. Ondertussen moet ze zien te ontkomen aan de internationale klopjacht die op haar is geopend.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Haywire of bekijk de trailer in de HD versies:


WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Haywire een opmerkelijk hoge 81%. De IMDb noteert een veel hogere 5,9 bij ruim 37 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiefilm met een 5,7. FT recensente Steffan Hofland gaf naar aanleiding van zijn recensie 2,5 ster.
Een reactie van FT bezoeker PRIME: Vind het echt meevallen hoor [hoe teleurstellend de film is]. Ja, er zitten veel sterren in en nee, ze hebben niet allemaal even veel screentime, maar goed hey... De rollen waren wel fantastisch. Ik vond Fassbender, Banderas en Douglas gewoon echt sterk.
Het productiebudget van Haywire bedroeg circa $23 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Steven Soderberghs 22e film circa $8,4 miljoen. Het eindigde na 63 dagen op een magere $18,9 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op $31,1 miljoen. In Nederland kwam het tot bijna zes ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van Haywire. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepkase. De vormgeving van de cover is een mengelmoes van een aantal eerdere filmposters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Disc 1: geen
De Blu-Ray uitgave van Haywire bevat helaas geen extra's.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De beeldkwaliteit van de Blu-Ray van Haywire is gemiddeld, aangezien het niet helemaal weet te overtuigen. Het lijkt namelijk soms niet helemaal scherp te zijn en details lijken tijdens de donkerdere scenes weg te vallen. Daarentegen zijn de kleuren netjes. Dit heeft uiteraard alles te maken met de enorme ervaring van Soderbergh, die uiteraard een prima plaatje kan schieten. De DTS-HD track is gemiddeld. Tijdens de actiescenes zijn de surroundspeakers beter te horen dan tijdens de vele momenten dialoog, die kaal klinken. Dit kan echter met opzet zijn.

CONCLUSIE
Regisseur Steven Soderbergh wist het tegenvallende Haywire snel recht te zetten door het financieel succesvolle Magic Mike te lanceren. Over een half jaar verschijnt alweer zijn volgende film met de misdaadthriller The Bitter Pill. Wederom werkt hij voor deze titel samen met acteur Channing Tatum, die ondersteuning krijgt van grote namen als Rooney Mara, Jude Law en Catherine Zeta-Jones.
De single disc Blu-Ray van Haywire is basic. Beeld en geluid zijn redelijk te doen. al is het jammer dat het beeld soms iets minder scherp is. Dat er geen extra's op staan is uiteraard een gemis voor de liefhebber van de film.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 1 disc Blu-Ray uitgave van Haywire is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever A-Film voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair