Bel Ami (2012)

Temptation. Seduction. Obsession.

4,9 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Italië
102 Min Verenigd Koninkrijk

Bel Ami vertelt het verhaal van George Duroy (Pattinson), een jonge journalist die zich in de Parijse modewereld opwerkt door het bed te delen met de meest glamoureuze en invloedrijke vrouwen. Hij wordt daarbij geholpen door de vrouw van zijn vriend, een Parisienne (Thurman) met wie hij uiteindelijk ook zal trouwen.

Regie
Declan Donnellan
Nick Ormerod
Cast
Robert Pattinson, Kristin Scott Thomas, Uma Thurman, Christina Ricci, Holly Grainger, Colm Meaney, Anthony Higgins, Pip Torrens, Natalia Tena, Philip Glenister, Christopher Fulford, Amy Marston, James Lance, Thomas Arnold, Timothy Walker, Ceri Jerome, Todd Peterson, Jake Harders, Ryan Ellsworth.
Budget
$ 9.000.000
Opbrengst
$ 8.303.261
Release
26.06.2012
Release NL
05.04.2012
Release DVD
14.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Declan Donnellan en Nick Ormerod | Cast: Robert Pattinson (Georges Duroy), Uma Thurman (Madeleine Forestier), Christina Ricci (Clotilde de Marelle), Kristin Scott Thomas (Virginie Walters), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2012

Hij maakte al zijn opwachting in een flinke bijrol in de vierde [i[Harry Potter[/i], maar de populariteit van Robert Pattinson rees pas echt de pan uit toen hij zich de rol aan liet meten van smoorverliefde vampier in de Twilight-reeks. De beeltenis van de Brit met de slaperige blik hangt inmiddels boven menig tienerbed. Gelukkig probeert Pattinson zijn speelveld te verruimen. Hij zoekt het vooral in romantische drama's, getuige zijn rollen in Remember Me en Water for Elephants. In dit laatstgenoemde circusdrama bleek Pattinson wat betreft acteercapaciteiten flink onder te doen voor Reese Witherspoon en Christoph Waltz. Zijn hoofdrol in het in Parijs gesitueerde Bel Ami geeft hem de mogelijkheden om meer van zijn kunnen te laten zien. De vertolking van allemansvriend en casanova blijkt echter van twijfelachtig niveau.

Het is niet de eerste keer dat de tweede roman van de Franse auteur Guy de Maupassant aan verfilming onderworpen werd. Hoofdpersoon in het verhaal uit 1885 is opportunist Georges Duroy, een ex-soldaat die er na terugkomst uit de oorlog in Algerije eind negentiende eeuw alles aan doet om hoger op de sociale ladder te klimmen. Met nauwelijks nog een cent op zak komt Georges in aanraking met Forestier, een oude bekende uit Algerije, die het heeft geschopt tot redacteur van de krant La Vie Française. Forestier nodigt de platzakke jongen uit voor een diner bij hem thuis en betaalt zelfs nog zijn pak. De aldaar aanwezige dames, onder wie Forestiers vrouw Madeleine en haar goede vriendin Clotilde, sporen Georges aan om zijn ervaringen in de oorlog op te schrijven voor publicatie in de krant. Dat Georges over een gebrekkig schrijftalent beschikt is slechts bijzaak. Madeleine helpt hem maar al te graag met zijn eerste artikel.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Bel Ami Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Saaie film is dit. De dames in de hoofdrollen konden me wel bekoren, maar Robert Pattinson is totaa......"

Bel Ami

acties