Oldboy

Oldboy (2013)

Ask not why you were imprisoned. Ask why you were set free.

Reviews (2)

Goov25

Avatar

Okey, na een tweede kijkbeurt blijft er niet zoveel goeds meer over. Na die eerste kijkbeurt ben je niet objectief door de enorme twist aan het eind, nu ik hem opnieuw heb bekeken vallen me de mankementen op. De karakterontwikkeling is verre van logisch, subtiliteit is in geen enkele scene aanwezig (m.u.v. z'n gevangenschap ah begin van de film), en het tempo ligt veel te hoog - zelfs de in zichzelf goed gevonden actiescenes worden er in een te hoog tempo doorheen gejast. Ze doen alles om shockerender te zijn dan het origineel, maar daarbij vertillen ze zich.
Eigenlijk zou ik hem een 6je willen geven, maar vanwege Josh Brolin's sterke spel en de verrassing bij een eerste kijkbeurt wordt het een krappe 7.

Goov25

Avatar

Veel negativiteit over deze film omdat het een onnodige remake zou zijn. Als je het origineel kent of sowieso iets tegen remakes hebt; kun je deze beter niet kijken.
Als je bij geen van deze mensen hoort (zoals ik) is 'Oldboy' een aanrader! Origineel verhaal, harde (en soms shockerende) actie en de ontdekking die je aan het eind van de film doet zet alles op z'n kop en laat je geschrokken in je stoel achter.. Wat een bizarre film!
Ik heb genoten Smiley face