Limitless (2011)

What if a pill could make you rich and powerful?

Wat als er een pil bestond waardoor wij opeens vijf keer zoveel hersencapaciteit tot onze beschikking hadden? Er zouden vast geen films als Limitless gemaakt worden.
play

6,8 details

  • 105 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Een jonge schrijver komt in het bezit van de ultieme smart pill, een soort designer drug die de efficiëntie van de hersenen en het lichaam verhoogt.

Alt titel
The Dark Fields
Regie
Neil Burger
Cast
Robert De Niro, Bradley Cooper, Abbie Cornish, Robert John Burke, Anna Friel, Johnny Whitworth, Andrew Howard, Tomas Arana, Patricia Kalember, Ned Eisenberg, Brian Anthony Wilson, Richard Bekins, T.V. Carpio, Darren Goldstein, Cindy Katz.
Budget
$ 27.000.000
Opbrengst
$ 161.849.455
Release
08.03.2011
Release NL
07.04.2011
Release DVD
02.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Neil Burger | Cast: Bradley Cooper (Eddie Morra), Robert De Niro (Carl Van Loon), Abbie Cornish (Lindy), Andrew Howard (Gennady), Anna Friel (Melissa), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011

Limitless draait om de populaire mythe dat de mens maar twintig procent van zijn hersens gebruikt. Deze mythe wordt niet bekritiseerd, maar in plaats daarvan wordt de volgende vraag gesteld: wat als er een pilletje zou zijn waardoor de mens zijn hersencapaciteit volledig zou kunnen benutten? Eén pil per dag en de hele wereld ligt aan je voeten. De pil in Limitless heeft echter wel bijwerkingen: hoofdpijn, misselijkheid en permanente hersenbeschadiging. Limitless zelf komt overigens ook met een bijsluiter: gebruik zo min mogelijk van je hersencapaciteit bij het zien van deze film. Mogelijke bijwerkingen: hoofdpijn, misselijkheid en permanente hersenbeschadiging.

Voor Eddie Morra komt de pil op het juiste moment in zijn leven. Hij doet al maanden over een roman waarvan hij nog geen woord op papier heeft, hij kan zijn huur niet meer betalen, zit elke dag in de kroeg en steunt financieel al veel te lang op zijn vriendin, die het nu toch echt zat is. Maar dan loopt hij op straat toevallig zijn ex-zwager Vernon tegen het lijf, die hem een klein pilletje toestopt. Het heet NZT en de resultaten zijn verbluffend. Binnen een week schrijft hij zijn roman af, leert hij vreemde talen in minder dan een dag, vallen de mooiste vrouwen bij bosjes voor hem en kan hij zich alles wat hij ooit heeft gezien of gelezen herinneren. Zijn genialiteit gaat zelfs nog verder: als hij ooit de kaft van een boek heeft gezien, dan schrijft hij zonder problemen een briljant essay over de inhoud van dat boek.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Limitless Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Erg orginele actiefilm, met wat SF elementen en ook een vleugje komedie op zijn tijd. Type film dat......"

NICKSTERAMSTER

"...Dit was de laatste film van regiseur Vip Sandercock. Samen met zijn vrouw had hij twaalf jaar aan he......"

Mathilde

"...Het effect dat je zelf het gevoel krijgt 'het' te ervaren is wel een beetje bij deze film in het beg......"

Limitless

acties