Woody Allens nieuwste is weer goed als vanouds.
play

5,6 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Spanje
98 Min Verenigde Staten

Alfie (Anthony Hopkins) heeft zijn vrouw verlaten en probeert met fitness en viagra weer te leven als een jonge god; dat drijft hem in de armen van een prostituee waar hij mee trouwt. Zijn vrouw zoekt haar heil bij een waarzegster; hun dochter Sally (Naomi Watts) werkt voor een galleriehouder genaamd Greg (Antonio Banderas) en is getrouwd met Roy (Josh Brolin), een mislukt schrijver die voornamelijk naar de buurvrouw aan de overkant loert.

Regie
Woody Allen
Cast
Anthony Hopkins, Antonio Banderas, Josh Brolin, Naomi Watts, Freida Pinto, Ewen Bremner, Gemma Jones, Pauline Collins, Christian McKay, Philip Glenister, Rupert Frazer, Pearce Quigley, Jonathan Ryland, Eleanor Gecks, Kelly Harrison.
Budget
$ 22.000.000
Release
23.05.2010
Release NL
16.12.2010
Release DVD
17.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Woody Allen | Cast: Naomi Watts (Sally), Josh Brolin (Roy), Gemma Jones (Helena), Anthony Hopkins (Alfie), Freida Pinto (Dia), Lucy Punch (Charmaine), Antonio Banderas (Greg), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2010

Hetzelfde lettertype, simpel wit op een zwarte achtergrond, begeleid door de bekende jazztonen - de onveranderlijke begintitels van een Woody Allenfilm zijn als een oude vriend die weer eens langskomt. En gelukkig is hij deze keer, in tegenstelling tot een aantal recente bezoekjes, weer eens goed op dreef. Het verhaal dat hij vertelt mag dan misschien een nieuwe versie zijn van wat hij al eerder vertelde, maar hij geeft er in elk geval een interessante draai aan en weet het constant boeiend te houden. Na afloop van het weerzien kun je alleen maar hopen dat hij volgend jaar weer eens langskomt.

Woody Allen heeft in de afgelopen tweeënveertig jaar negenendertig films gemaakt. In slechts drie jaren in de jaren zeventig kwam er geen nieuwe film van hem uit. In de periode 1977-1992 (van zijn eerste meesterwerk Annie Hall tot zijn laatste, Husbands and Wives) stond zijn naam bijna elke keer garant voor kwaliteit. Sindsdien varieerde deze vaker en vaker en zeker in het afgelopen decennium maakte hij een aantal ronduit slechte films. De afgelopen jaren laat hij toch weer zijn talent zien, met achtereenvolgens het veelgeprezen Vicky Christina Barcelona, het zeer komische Whatever Works en nu het bijzondere You Will Meet a Tall Dark Stranger.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

You Will Meet a Tall Dark Stranger Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

You Will Meet a Tall Dark Stranger

acties