Dredd (2012)

Judgment is coming

Een goede rol van Karl Urban en keiharde actie maken van Dredd een geslaagde nieuwe verfilming van de strip.
play

6,6 details

  • 95 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • India
  • Zuid-Afrika
95 Min Verenigd Koninkrijk

Dredd speelt zich af op de straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte Aarde. De meest gevreesde straatrechter Judge Dredd (Karl Urban) neemt het samen met de paranormale aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby) op tegen de slechterik Ma-Ma (Lena Headey). Zij is de baas van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in Peach Trees, een enorm flatgebouw.

Alt titel
Judge Dredd 3D
Regie
Pete Travis
Cast
Karl Urban, Lena Headey, Olivia Thirlby, Wood Harris, Jason Cope, Warrick Grier, Rakie Ayola, Rachel Wood, Porteus Xandau Steenkamp, Andile Mngadi, Tamer Burjaq, Shoki Mokgapa, Eden Knowles, Yohan Chun, Emma Breschi.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 41.037.742
Release
21.09.2012
Release NL
11.10.2012
Release DVD
05.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Pete Travis | Cast: Karl Urban (Dredd), Olivia Thirlby (Anderson), Lena Headey (Ma-Ma), Wood Harris (Kay) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

Na Spider-Man is Judge Dredd de tweede stripfiguur die dit jaar een herstart krijgt. De eerste verfilming uit 1995 met Sylvester Stallone in de titelrol was zowel kritisch als financieel geen succes. Ook de fans waren niet tevreden met Stallones interpretatie van de stripheld. Vooral het feit dat Stallone als Dredd constant zijn helm afzette, wat Dredd in de strips praktisch nooit doet, maar wat de producenten met een dure ster als Stallone niet aandurfden, viel niet in goede smaak. Zeventien jaar later mag genrefavoriet Karl Urban, bekend uit onder meer de The Lord of the Rings-trilogie en het recente Star Trek, Dredds helm opzetten. Kan hij Judge Dredd wel recht aandoen?

Het eerste wat opvalt aan Dredd is hoe rauw en grimmig het toekomstbeeld van regisseur Travis is. In een postapocalyptische toekomst leeft de bevolking dicht op elkaar in megasteden, met misdaadcijfers zo hoog als de wolkenkrabbers. Alles is vies, de mensen lopen in vodden en de armoede is bijna tastbaar. Voor humor is maar weinig ruimte en de grappen die gemaakt worden, gaan vaak ten koste van een arme ziel die zich aan de verkeerde kant van Dredds wapen bevindt.

alle artikelen (41)

Dredd Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Prima remake, vervolg hoeft niet. Goeie rol van Lena Headey..."

MRDammann

"...Geweldige film. Heerlijke actie met af en toe een vleugje humor. Heerlijk van genoten!..."

ErwinW

"...Net gezien. Entertainende film met stoere actie, al denk ik dat de score van 6.5 wel terecht is. Uit......"

Dredd

acties