Kûki ningyô (2009)

125 Min Japan

Het verhaal van een opblaaspop die menselijke gevoelens ontwikkelt. Wanneer ze de wereld om haar heen ontdekt, wordt ze al snel verliefd op Junichi, een medewerker in een videotheek. Net wanneer alles perfect lijkt te gaan, zorgt een onverwachte wending ervoor dat haar fragiele bestaan op zijn kop wordt gezet.

Alt titel
Kûki ningyô
Regie
Hirokazu Koreeda
Cast
Du-na Bae, Susumu Terajima, Itsuji Itao, Arata, Kimiko Yo, Jô Odagiri, Ryo Iwamatsu, Junko Fuji, Tasuku Emoto, Miu Naraki, Mari Hoshino, Tomomi Maruyama, Masaya Takahashi.
Release
08.11.2009
Release NL
29.04.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Hirokazu Koreeda | Cast: Doo-na Bae (Nozomi), Arata (Junichi), Itsuji Itao (Hideo) e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2009

De Japanse regisseur Hirokazu Koreeda brak in 1998 door met zijn tweede film, After Life, over twee mensen die overledenen helpen bij het uitzoeken van één herinnering die ze naar de hemel mogen meenemen. Maar Koreeda kreeg pas echt naam en faam toen hij in 2005 zijn vierde film afleverde: Nobody Knows. Deze film, over vier kinderen die in een klein appartement moeten overleven zonder hun afwezige moeder, was een internationale hit binnen het arthousecircuit. Inmiddels heeft hij vorig jaar met Air Doll zijn achtste film gemaakt en deze verschijnt nu ook bij ons in de bios.

De film, die al te zien was op het Internationaal Film Festival Rotterdam, is wat lichtvoetiger dan zijn bekendere films. Hideo, een man van middelbare leeftijd, leeft samen met een opblaasbare sekspop die hij Nozomi noemt. Als hij aan het werk is, komt Nozomi op een dag tot leven. Ze kleedt zich aan en gaat de wereld om zich heen verkennen. Althans, die in haar directe woonomgeving. Als Hideo weer thuis komt, doet ze net alsof ze nog van plastic is. Maar in zijn afwezigheid krijgt ze een baan bij de locale videotheek en ontwikkelt gevoelens voor haar collega Junichi.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Kûki ningyô

acties