Schemer (2010)

6,5 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Nederland
91 Min Nederland

In Schemer staat een groep van 6 middelbare schoolvrienden centraal, die allemaal hun eigen problemen en onzekerheden hebben. Onderlinge jaloezie, verliefdheden, een gebrekkige communicatie en het onbegrip dat hieruit voortvloeit leiden ertoe dat de groep zich steeds meer afkeert van een van de meisjes, namelijk Jessie. De spanningen lopen uiteindelijk zo hoog op, waardoor de groep ontspoort en uiteindelijk zelfs het plan opvat het meisje om te brengen.

Regie
Hanro Smitsman
Cast
Gaite Jansen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Robert de Hoog, Melody Klaver, Gerson Oratmangoen, Roos Ouwehand, Roos Netjes, Marie Louise Stheins, Finn Poncin.
Release
25.09.2010
Release NL
14.10.2010
Release DVD
03.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Hanro Smitsman | Cast: Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Caesar), Gaite Jansen (Jessie), Roos Netjes (Ilse), Robert de Hoog (Mick), Gerson Oratmangoen (Rico), Melody Klaver (Frauk), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2010

Op 17 november 2003 werd de toen zestienjarige Maja Bradaric gewurgd en in brand gestoken. Ondanks vier veroordeelden en vele speculaties is het motief altijd onduidelijk gebleven. Scenariste Anjet Daanje en regisseur Hanro Smitsman baseerden hun scenario op deze gruwelijke moord. Ze maakten van de Bosnische Maja een bijna Gooise Jessie en bedachten de rest zelf. Zeer losjes gebaseerd dus en met redelijk succes.

Aan de hand van een steeds terugkerend, maar telkens net aangepast gitaarriffje worden de zes jongeren gedurende het eerste deel van de film geïntroduceerd. Mick is de beste vriend van Caesar die een relatie heeft met Ilse. Zij is de beste vriendin van Jessie die verliefd is op Rico. Hij heeft echter al een relatie met Frauk. Deze middelbare scholieren brengen een broeierige zomer met elkaar door. Ze doen wat alle jongeren van die leeftijd doen en daarbij horen uiteraard verliefdheden, roddels, jaloezie en pesterijtjes.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Schemer Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Schemer

acties