Pathé vertoont Schemer niet

Prijswinnaar Nederlands Film Festival niet in landelijke bioscoopketen.

De film Schemer van regisseur Hanro Smitsman wordt niet door Pathé vertoond in haar bioscopen. De grootste bioscoopketen van het land wil de film - geïnspireerd op de moord op Maja Bradaric - niet in zijn programmering opnemen. Aanleiding is volgens een woordvoerster dat deze week veel films in première gaan en dat er "domweg" geen plek is voor Schemer.

De film is vanaf donderdag in een aantal filmhuizen te zien. Schemer draait om een hechte vriendengroep die uiteen valt. Het drama is geïnspireerd op de moord op Maja Bradaric, die in 2003 werd omgebracht door vrienden. De regisseur is naar eigen zeggen niet uit op het veroordelen van de jonge daders, maar op het verkrijgen van meer begrip voor hen.

Hoofdrolspelers zijn Robert de Hoog, Gaite Jansen, Melody Klaver, Roos Netjes, Gerson Oratmangoen en Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Schemer ging op 25 september in première op het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht, waar het de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek (jury van filmjournalisten) en de jongerenprijs MovieSquad Award won.

Lees ook de FilmTotaal recensie en het interview met de cast. Bekijk hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair