Behind the Candelabra (2013)

"Too much of a good thing is wonderful"

Tour de force van Douglas als de flamboyante pianist Liberace, die net zo weet te intrigeren als Mr Showmanship zelf.
play

7,2 details

  • 118 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

'Behind the Candelabra' biedt een kijkje achter de schermen bij de vijf jaar durende relatie tussen Liberace en Thorson. Ondanks hun leeftijdsverschil en verschillende leefwereld, konden ze totaal niet zonder elkaar. We nemen een kijkje tijdens hun eerste ontmoeting in Liberace's kleedkamer en eindigen op het punt dat aan hun relatie publiekelijk een einde komt.

Regie
Steven Soderbergh
Cast
Matt Damon, Michael Douglas, Garrett M. Brown, Debbie Reynolds, Scott Bakula, Eddie Jemison, Eric Zuckerman, Jane Morris, Cheyenne Jackson, Casey Kramer, Pat Asanti, Randy Lowell, John Smutny, Tom Roach, Shamus Cooley.
Budget
$ 23.000.000
Opbrengst
$ 15.600.000
Release
26.05.2013
Release NL
08.08.2013
Release DVD
10.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Soderbergh| Cast: Michael Douglas (Liberace), Matt Damon (Scott Thorson), Scott Bakula (Bob Black), Rob Lowe (dr Jack Startz), Dan Aykroyd (Seymour Heller)| Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2013

Lady Gaga en Elton John mogen op het podium de meest opvallende creaties hebben gedragen, ze keken het kunstje af bij Liberace, de originele flamboyante ster die Las Vegas met zijn supersnelle pianospel, charisma en extravagantie op zijn kop zette. In Behind the Candelabra krijgen we een glimp te zien van het leven achter die schitterende façade.

De jonge Scott Thorson is een jonge naïeve biseksuele man, die in de jaren zeventig wordt voorgesteld aan Liberace, oftewel Lee voor zijn vrienden. Lee laat direct zijn oog vallen op Scott en wil hem veroveren. Hij nodigt hem uit om zijn huis te zien, een over-de- top-paleis met de ene kamer nog overdadiger dan de andere. Scott vertelt tijdens zijn rondleiding over zijn rotjeugd van pleeggezinnen en Lee stelt zich op als een vaderfiguur. Even later zitten ze samen champagne te drinken in het bubbelbad en belanden ze in bed.

alle artikelen (4)

Behind the Candelabra Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Behind the Candelabra

acties