The Next Three Days (2010)

What if you had 72 hours to save everything you live for?

Paul Haggis' nieuwste is helaas niet zo sterk als zijn vorige successen, maar het is nog altijd een prima film.
play

6,7 details

  • 133 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
133 Min Verenigde Staten

Russell speelt een leraar die zijn vrouw (Elizabeth Banks) wil redden. Zij is opgepakt voor een moord, waarvan ze zweert dat ze hem niet gepleegd heeft.

Regie
Paul Haggis
Cast
Russell Crowe, Elizabeth Banks, Olivia Wilde, Ty Simpkins, Daniel Stern, Jason Beghe, Michael Buie, Aisha Hinds, Moran Atias, Remy Nozik, Alissa Haggis, Tyler Green, Veronica Brown, Toby Green, Leslie Merrill.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 51.148.651
Release
19.11.2010
Release NL
09.12.2010
Release DVD
19.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Haggis | Cast: Russell Crowe (John Brennan), Elizabeth Banks (Lara Brennan), Brian Dennehy (George Brennan), Moran Atia (Erit), Liam Neeson (Damon Pennington), Olivia Wilde (Nicole), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2010

Scenarioschrijver Paul Haggis, bekend van o.a. Million Dollar Baby en Casino Royale, regisseert zo nu en dan ook een zelfgeschreven scenario. Dat leverde de sterke films Crash en In The Valley Of Elah op. Met The Next Three Days kruipt Haggis opnieuw in de regiestoel en maakt daarbij gebruik van een combinatie van genres. De in opzet sterke film verliest zijn glans richting de ontknoping door de keuzes van Haggis tussen de verschillende genres. De casting is met Elizabeth Banks als Crowes vrouw en Olivia Wilde in een bijrol daarnaast ook niet helemaal gelukkig.

Leraar John Brennan en zijn vrouw Lara zijn gelukkig getrouwd en hebben samen een zoontje Luke. Hun leven komt volledig op zijn kop te staan als de politie op een ochtend binnenvalt en Lara arresteert. Ze wordt verdacht van de gruwelijke moord op haar baas. De bewijzen lijken onomstotelijk en dus zit Lara na drie jaar nog altijd in de gevangenis, met een levenslange straf te gaan. John moet zich ondertussen alleen zien te redden en dat valt hem zwaar. Zo zwaar dat hij besluit zelf actie te ondernemen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Next Three Days Nieuwsberichten

Laatste reacties

benjamin

"...Oerdegelijke prent met een prima Crowe in de hoofdrol. Niks vernieuwend, wel prima entertainment waa......"

Banned

"...Mocht de film geen ongeloofwaardige scènes hebben zoals met die auto. Dan had ik het graag een 7 geg......"

Richie82

"...Dat was echt gruwelijk spannend film!..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Next Three Days

acties