5,8 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
98 Min Verenigd Koninkrijk

Om kans te maken op de overwinning bij de Street Dance Championship maakt de street dance crew van Carly (Nichola Burley) stiekem gebruik van de Royal Dance School. Als het hoofd van die dansschool dat ontdekt stuurt ze hen niet direct weg; ze biedt ze juist de oefenruimte van haar school aan. Maar dan moeten ze wel samenwerken met haar balletgroep! De street dancers hebben weinig keus en de emoties tussen de groepen lopen hoog op. De street dancers vinden hun nieuwe danspartners maar arrogant, de dansers vinden hen andersom ordinaire straatjeugd. Maar om te winnen zullen ze toch naar elkaar moeten kijken. Alleen dan kunnen ze ontdekken hoe ze samen iets nieuws kunnen doen en de top bereiken. Zodra ze inzien dat ze elkaar alleen maar inspireren vliegen de vonken er vanaf!

Regie
Max Giwa
Dania Pasquini
Cast
Charlotte Rampling, Nichola Burley, Chris Wilson, Rachel McDowall, Eleanor Bron, Frank Harper, Patrick Baladi, Tameka Empson, George Sampson, Sianad Gregory, Ukweli Roach, Richard Winsor, Jocelyn Jee Esien, Jon Adam Freeman, Mark Tristan Eccles, Diversity, Jennifer Leung, Flawless, Simone Liebman, Lauri Brewster, Lex Milczarek, Kofi Aggyman, Daniella Masterson, Teneisha Bonner, David Cunningham, Rhiann Keys, Bacilna-Brittany Li, Bradley Charles, Brendan Conway.
Budget
$ 5.773.100
Opbrengst
$ 18.144.030
Release
21.05.2010
Release NL
20.05.2010
Release DVD
12.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Max Giwa & Dania Pasquini | Cast: Nichola Burley (Carly), Charlotte Rampling (Helena), Rachel McDowell (Isabella), Ukweli Roach (Jay), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2010

Er is tijdens de recente 3D-hype al heel veel misbruik gemaakt van de in potentie interessante technologie. Denk aan films als Clash of the Titans en (in mindere mate) Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. Niets kan echter tippen aan een voedselgevecht in Streetdance 3D waarbij iedereen zich omdraait naar de camera en collectief eten op de zaal afgooit. Het is het absolute dieptepunt in een film die toch al een aaneenschakeling van teleurstellingen is.

De Britse dansfilm, met optredens van in Engeland grote groepen als Diversity en Flawless, gaat over een groep streetdancers die het Brits kampioenschap willen winnen. Als hun leider Jay echter opstapt en het stokje overgeeft aan Carly, lijkt de groep uiteen te vallen. Carly komt echter bij toeval in contact met een lerares op een balletschool die Carly wel een oefenruimte wil aanbieden. Op voorwaarde dat ze gaat samenwerken met de ballerina’s op haar school. De streetdancers gaan akkoord en doen een poging twee verschillende dansdisciplines met elkaar te vermengen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

StreetDance 3D

acties