Ondine (2009)

Is deze film met Colin Farrell een dromerig sprookje en/of een spannende thriller?
play

6,5 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Ierland
  • Verenigde Staten
98 Min Ierland

Het verhaal over Syracuse, een doodnormale Ierse visser die op een dag een vrouw verstrikt in zijn netten krijgt. Hij vist de mooie en mysterieuze dame uit de zee en krijgt al snel het idee dat het hier een zeemeermin betreft. Langzaam maar zeker blijkt er echter een veel duisterdere kant aan de vrouw te zitten.

Regie
Neil Jordan
Cast
Colin Farrell, Stephen Rea, Tony Curran, Emil Hostina, Don Wycherley, Dervla Kirwan, Alicja Bachleda-Curus, Tom Archdeacon, Norma Sheahan, Alison Barry.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 1.644.755
Release
14.09.2009
Release NL
10.06.2010
Release DVD
07.12.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Neil Jordan | Cast: Colin Farrell (Syracuse), Alicja Bachleda (Ondine), Alison Barry (Annie), Stephen Rea (Priest), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2010

Het is alweer jaren geleden, maar bij het zien van Ondine galmen de woorden weer door mijn hoofd. “Contact between the human world and the mer world is strictly forbidden. They're dangerous. Do you think I want to see my youngest daughter snared by some fish eater's hook?” De waarschuwende woorden van de vader van Ariel in de Disneyklassieker The Little Mermaid zouden elk moment ook in Ondine uitgesproken kunnen worden. Als de Ierse visser Syracuse in zijn netten namelijk een mooie vrouw treft, wijst alles erop dat hij een zeemeermin heeft gevangen. En dat dat alleen maar voor problemen kan zorgen, weten sinds The Little Mermaid zelfs de kleinsten onder ons.

Ondine start als een prachtig hedendaags sprookje. Op een dag haalt de Ierse visser Syracuse zijn netten uit het water om tot zijn schrik te zien dat hij een bloedmooie vrouw heeft gevangen. De communicatie gaat moeizaam en de vrouw lijkt doodsbang, en dus neemt Syracuse haar mee naar zijn verlaten huisje aan het water zodat ze kan opknappen. Die avond vertelt Syracuse voor het slapengaan een verhaaltje aan zijn tienjarige dochtertje over een visser die een zeemeermin heeft gevangen. Zijn dochtertje vindt het een prachtig verhaal en als ze er later achterkomt dat haar vader echt een vrouw uit het water heeft gevist is ze er heilig van overtuigd dat het sprookje van haar vader klopt. En alles lijkt er ook op te wijzen dat Ondine, zoals de mysterieuze vrouw zichzelf noemt, ook echt een waternimf is.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Ondine Nieuwsberichten

Laatste reacties

Ikke112

"...Film met een onverwachte wending. Wel een klein beetje 'kwijlerig' maar toch een erg mooie film...."

Mark

"...Vanaf de aller eerste scene lachwekkend en simpel!..."

Limbootje

"...Boeiende film... Film die blijft boeien van het begin tot het einde zonder allerlei moeilijke sit......"

Ondine

acties