Dogtooth

Dogtooth (2009)

Verontrustende Griekse film over een uit de hand gelopen opvoeding is een pleidooi tegen de maakbaarheid van kinderen.
play
94 Min Griekenland

Een stel ontspoorde ouders houdt hun drie schijnbaar naïeve jongvolwassen kinderen in 'splendid isolation'. Ze mogen de ommuurde villa niet verlaten, althans niet tot hun hoektanden eruit vallen. In hun opvoeding krijgen ze beperkte informatie over een zogenaamd boosaardige buitenwereld

Alt titel
Kynodontas
Regie
Yorgos Lanthimos
Cast
Christos Stergioglou, Michelle Valley, Aggeliki Papoulia, Mary Tsoni, Hristos Passalis, Anna Kalaitzidou, Alexander Voulgaris.
Release
22.10.2009
Release DVD
07.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Giorgos Lanthimos | Cast: Christos Stergioglou (Father), Michelle Valey (Mother), Aggeliki Papoulia (Older Daughter), Mary Tsoni (Younger Daughter), Hristos Passalis (Son), Anna Kalaitzidou (Christina) | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2009

Een man en een vrouw rijden in een auto naar het huis van de man. Hij betaalt haar, ze gaat naar binnen en heeft seks met zijn zoon, waarna ze het huis weer verlaat. Het prikkelende begin van het Griekse Dogtooth heeft de aandacht van de kijker al snel te pakken. Wie zijn deze mensen en wat is er met hen aan de hand?

Al snel wordt duidelijk wat er precies aan de gang is in dit huis. De (naamloze) vader en moeder van een Grieks gezin hebben bij de geboorte van hun kinderen besloten hen in een volstrekt isolement op te voeden. De ouders en hun drie kinderen leven in een fraaie villa, net buiten de stad, waar een serene rust heerst en kwade invloeden van buitenaf eenvoudig geweerd kunnen worden. Doordat hun kinderen tijdens hun opvoeding met niemand behalve hun ouders in aanraking zijn gekomen, hebben ze geen enkel realiteitsbesef. Ze mogen het huis van hun ouders pas verlaten als ze volwassen zijn. Volwassen betekent volgens de definitie van de ouders echter dat je hoektanden eruit moeten zijn.

videotrailers & clips